≫ 

Alimpijević sa Bursom doživeo debakl u Burgu, Valensija ubedljiva u Veneciji

Odigrana su dva susreta Evrokupa ove večeri

  • 0
Dušan Alimpijević

Foto: MN press

Košarkaši Burse koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Dušan Alimpijević doživeli su najteži poraz ove sezone na gostovanju francuskom Burgu. Koliko je sve delovalo katastrofalno po tim iz Turske govori podatak da su u jednom momentu bili blizu da gube sa skoro 40 poena razlike - 95:65.

Već posle prve četvrtine se znalo da će Francuzi slaviti, pošto su taj period igre dobili sa ogromnih 28:11. Nastavili su u visokom tempu u narednih deset minuta i stigli su do 54 postignuta poena za poluvreme uz +28 na velikom odmoru.

Bursa je posle loše treće četvrtine ipak zaigrala nešto kvalitetnije u poslednjih deset minuta i uspela je da smanji na 30 poena razlike, što je opet užasno velika razlika za izabranike Dušana Alimpijevića.

Najefikasniji u timu iz Francuske bio je Pelo sa 20 poena uz sedam skokova i tri asistencije, a pratio ga je Heris sa 16 poena. U poraženom timu se istakao Frimen koji je ubacio 20 poena.

U drugom meču dana do ubedljive pobede stigla je Valensija na gostovanju Veneciji. Neočekivano lako su slavili gosti iz Španije, a ključna je bila prva četvrtina u kojoj su stekli razliku koju su čuvali do samog kraja - 67:81.

Najbolju partiju u pobedi Valensije pružio je Klemen Prepelič koji je upisao 17 poena, a može se reći da je ovo bilo slovenačko veče pošto je i Tobi dodao samo jedan poen manje. Martinas Ehodas je na drugoj strani pokušao da spreči poraz sa svojih 16 poena uz pet skokova.

Video: Ovladavanje svetom preko košarkaša od 230cm: Karijera Jao Minga krije mračnu tajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA