≫ 

Harden nadmudrio Dončića u preokretu Bruklina, šta se desilo sa Dalasom u 4/4?

Boban Marjanović nije igrao u ovom meču

  • 1

Video: Šou Luke Dončića: Trojka u poslednjoj sekundi sa 8 metara preko ruke

Košarkaši Dalasa poraženi su od Bruklina, lidera Istočne Konferencije NBA lige, u noći između utorka i srede - iako su u trećoj deonici imali čak 17 poena viška (102:99)!

Ključni trenutak dogodio se na 1,24 do kraja utakmice kada je Džejms Harden nadmudrio Luku Dončića i pogodio za vođstvo 100:97. Harden je meč završio sa 23 poena,  12 asistencija i devet skokova, a zajedno sa Durentom koji je ubacio 24 naneo je Dalasu peti uzastopni poraz kod kuće.

Maverikse je, s druge strane, izdao šut kada im je najviše trebao i posle Dončićevih poena na 3,51 do kraja više praktično nisu ni postojali na terenu. A upravo su Netsi sredinom poslednje deonice prvi put i poveli na utakmici.

Imao je Dalas nekoliko šansi da odvede meč u produžetak, Hardavej čak i otvoren šut uz zvuk sirene, ali...

- Imali smo dosta otvorenih šuteva u poslednjoj deonici koje nismo uspeli da pogodimo. Hardavej nije mogao da zamisli bolju poziciju i toliko otvoren šut da izjednači rezultat na kraju - rekao je trener Dalasa Džejson Kid.

Prethodno je Dončić mogao da izjednači rezultat, kao i Klakston s druge strane da završi posao. Međutim, igrač Bruklina je promašio oba slobodna bacanja na 20 sekundi do kraja. Zanimljivo, ova dvojicva igrača su imali manji sukob u tzrećoj deonici kada je Dončić odgurnuo Klakstona i dobio tehnički faul.

Slovenac je sa 28 poena i devet asistencija bio najbolji u redovima domaćeg tima, dok Boban Marjanović nije ulazio u igru. Porcingis je dodao 17 poena i 12 skokova, Fini-Smit je imao 15, a pomenuti Hardavej 11.

Kod Bruklina su, osim sjajnih Durenta i Hardena, dvocifreni bili Aldridž sa 15, Džonson sa 12 i Pati Mils sa 10 ubačenih poena.

Los Anđeles Lejkersi su dobili Bosot kod kuće rezultatom 117:102, uz sjajne partije Lebrona Džejmsa i Rasela Vestbruka.

Prvi je meč završio sa 30 poena, dlok je drugi imao 24 poena i 11 asistencija. Entoni Dejvis je takođe ostvario dabl-dabl učinak sa 17 poena i 16 skokovaHorton-Taker je ubacio 12, a Malik Monk 10 poena.

U redovima Bostona istakao se Džejson Tatum koji je imao 34 poena i osam skokova. Vilijams je dodao 13, Ričardson 11, a nekadašnji igrač Lejkersa Denis Šruder 10.

Vredi pomenuti i to da su Njujork Niksi u gostima pobedili San Anotnio rezultatom 121:109, a blistao je Er Džej Beret sa 32 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cb

    8. decembar 2021 | 07:19

    Konacno nam se vratio stari lebron ono njegovo 30 poena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA