Trento ispustio 11 razlike za pet minuta, Lokomotiva preživela dramu u Partizanovoj grupi Evrokupa

Užasna završnica Italijane koštala trijumfa u Rusiji

  • 1
KK Trento Foto: MN Press

Ekipa Trenta je stala na korak do iznenađenja na teškom gostovanju Lokomotivi Kuban, jednom od najtežih rivala u Partizanovoj grupi Evrokupa. Italijani su vodili ceo meč, delovalo je da imaju Ruse u svojim rukama, ali su na kraju odigrali katastrofalnih pet minuta i skliznuli su ka porazu - 97:95.

Košarkaši Trenta odigrali su verovatno jednu od svojih najboljih utakmica ne samo ove, nego i nekih poslednjih sezona. Napadački su Italijani delovali gotovo besprekorno, odbrambeno to nije sve delovalo baš najskladnije, ali su se u većem delu utakmice ipak bili ti koji su diktirali tempo. I pored svega toga, izgubili su od Lokomotive Kuban.

Na oko šest minuta pred kraj vodili su gosti sa +13, to je bila i maksimalna prednost Trenta na ovoj utakmici, pa se očekivalo da do kraja Lokomotiva Kuban iz Krasnodara ipak napravi određenu reakciju, što se i desilo. Imali smo potpunu dramu, jer je na oko dva minuta do kraja bilo samo +2 za uzdrmane Italijane.

Prosto je neverovatno da Trento u tim momentima nije mogao da ubaci ama baš ništa kroz obruč, a kvalitet Lokomotive je sve više i više dolazio do izražaja. Posle trojke Ilinckog rezultat je bio nerešen, da bi Greg Vitington čak doveo domaće i u prednost na oko 40 sekundi pred kraj.

Imao je Trento potom napad za izjednačenje, ali je Dijego Flakadori napravio glupost i prepustio loptu rivalu. Posle toga je Darijus Tompson realizovao oba penala, a Vesli Sonders je smanjio na utešnih 97:95, što je bio konačan rezultat.

Ludu partiju pružio je Džonatan Motli koji je ubacio čak 33 poena i uputio je 21 šut iz igre od kojih je 13 bilo precizno, uz 7/9 sa linije penala i čak 11 skokova. Međutim, on nije bio igrač sa najvećim indeksom, pošto je Erik Mekolum sa 27 poena, 13 asistencija i dva skoka imao skor od 37 indeksnih poena.

Na drugoj strani, dvocifreni su bili Vesli Sonders sa 18 poena i Dijego Flakadori sa jednim manje. Andrea Mecanote je postigao 16 poena, dok je Džordan Kerolajn dodao 13 poena.

Video: Ovladavanje svetom preko košarkaša od 230cm: Karijera Jao Minga krije mračnu tajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pex

    8. decembar 2021 | 19:42

    Pa dobro sta sad, i igokea je ispustila vecu prednost za manje vremena haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA