≫ 

Partija sezone MVP Jokića! Nikola u produžetku razbio Pelikane uz novi tripl dabl

Srbin je bio fenomenalan

  • 9
Nikola Jokić Foto: Profimedia/USA Today Sports

Najbolji košarkaš sveta, centar Denver Nagetsa i reprezentacije Srbije Nikola Jokić, pravi čuda u NBA ligi i ne da svom desetkovanom timu da potone! On je sinoć posle produžetaka skoro sam pobedio Nju Orleans Pelikanse (120:114) i zadržao šanse ekipe da ipak nešto urade ove godine u plej ofu.

Jokić je zabeležio 61. tripl dabl u karijeri, i sa 39 poena, 11 skokova i 11 asistencija bio je prevelik problem za Jonasa Valančijunasa i ostatak Pelikansa. Od 39, čak 11 je ubacio u produžetku, koji je Denver ubedljivo dobio. Ne samo to, nego je Nikola ubacio i 5 poena Denvera u poslednjih minut i po regularnog toka utakmice, i nadoknadio prednost Nju Orleansa od 5 poena.

Kad pomenusmo Valančijunasa, jedino je on bio na Jokićevom nivou, na suparničkoj strani - Litvanac je bio sjajan sa 27 poena i 11 skokova, a baš se trudio u odbrani, ali samo trudio.

Igrači Nju Orleansa su imali lepu šansu da dobiju ovu utakmicu, kad je Devonte Grejem pogodio trojku na 2 i po minuta pre kraja regularnog toka utakmice, ali usledio je niz Denvera od 7 poena (made by Jokić, uglavnom).

Jokić je prvo pogodio trčeći "floter" uz kontakt sa Brendonom Ingramom, kojem je sviran faul. Klupa Pelikana je čelendžovala faul, ali sudije su ostale pri odluci, a Jokić je promašio bacanje. Nju Orleans je tako zadržao na kratko vođstvo od 3 poena, sve dok Igram nije faulirao Monte Morisa pri šutu za tri poena. Moris je ubacio sva tri bacanja za 103:103.

Jokić je onda napravio vrtešku u reketu Nju Orleansa, za vođstvo Denvera od 105:103 na 17 sekundi ro kraja, ali je Valančijunas na 5 sekundi do kraja uspeo da izjednači, posle promašaja Grejema. Na kraju, Nikola je imao i šansu da reši utakmicu pre produžetka, ali je njegov šut nekako izašao iz obruča.

Ipak, u produžetku je Srbin uzeo sve u svoje ruke, i prilično nemilosrdno je zatrpavao koš Pelikana, sve dok se ovi nisu predali.

Vil Barton je ubacio 20 poena u timu Nagetsa, a Monte Moris 11. Na drugoj strani je odličan bio ruki Herbert Džouns, koji je zavšrio sa 19 poena, ali je i digao publiku na noge spektakularnim zakucavanjem preko Jokića:

Ingram je ubacio 16 poena, a Nikeil Alegzander Voker 15 poena.

Sledeća prepreka za Denver i Jokića je San Antonio, sa kojima će igrati dve utakmice u tri dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovo

    9. decembar 2021 | 07:46

    Bravo brate🇷🇸

  • 🌷

    9. decembar 2021 | 08:34

    Boze me sacuvaj sta nas kosarka u Americi interesuje zar nema nesto pametnije da se procita

  • Dar mar

    9. decembar 2021 | 08:03

    Za ogromnu vecinu naseg naroda ovaj igrac ne postoji ,zasto pratimo americke kosarkase?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA