≫ 

Dao 43 poena Galatasaraju, pa stigao u ABA ligu, potpisao za 20. klub u karijeri

Pojačanje za Split iz Turske

  • 1
senon sorter Foto: youtube/BballBeyondBorders

Doskorašnji košarkaš turskog Afjona, Šenon Šorter novi je košarkaš Splita.

Američki bek šuter je igrao u mnogim klubovima i na više kontinenata, a u turskoj ligi je ove sezone prosečno beležio preko 15 poena po meču, uz pet skokova i četiri asistencije. Afjon je upao u finansijske probleme, raspustio je sve strance, a situaciju je iskoristio Split.

- Znam istoriju kluba, uzbuđen sam i srećan što ću igrati i predvoditi ekipu kakva je Split. Očekivanja se znaju, što više pobeda - rekao je Šorter nakon potpisivanja ugovora sa Aba ligašem.

Nekadašnji evropski velikan je u jako teškom položaju, pošto deli poslednje mesto po broju pobeda u ABA ligi sa Zadrom. Nema sumnje da će američki bek šuter imati veliku slobodu u žutom dresu.

Zanimljivo je da je Šorter danas odigrao svoj poslednji meč za Afjon i u meču protiv Galatasaraja imao učinak od 43 poena i devet skokova. Odmah nakon meča u Istanbulu, Amerikanac je potpisao ugovor i krenuo put Hrvatske.

Ovako je tekla karijera ovog svetskog košarkaškog putnika: Hjuston Blejz, Gereros de Gerero Kumple, Klub La Union, Ostioneros de Gajamas, Hapoel Kfar Sabu, Ostioneros de Gajamas, Hapoel Afula, Hirošima Dragonflajs, Hebei, Ankara, Le Man, Hebei, Adelejd, Al Rijad, Ulsan, Inčon, PAOK, Hapoel Eliat, Čiba Džets, Ajfon, Split.

Video: Trenutak za istoriju košarke: Stef Kari postao najbolji trojkaš i rekorder NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA