≫ 

Još jedan evroligaški triler, Beron trojkom rešio utakmicu pred dolazak Zvezdi

Sjajan meč koji je rešio Amerikanac, Skoti Vilbekin promašio za produžetak

  • 0
Bili Beron Foto: Profimedia/Zuma Press

Košarkaši Zenita opravdali su epitet jedne od najboljih evroligaških odbrana i u meču sa Makabijem, mada je bilo silne muke sa "Ponosom Izraela" u Sankt Peterburgu. Na kraju, neočekivano dramatična završnica u posledjim sekundama i trijumf ekipe Ćavija Paskvala pred dolazak Zvezdi u Beorad - 73:71.

Junak meča - Bili Beron!

Sjani američki šuter pogodio je trojku devet sekundi pre kraja, za vođstvo i konačan rezultat, koji je ostao na snazi i nakon poslednjeg udara Makabija. Vilbekin je preuzeo odgovornost, tražio šut, odlučio se na prodor, a pod košem ga sačekao dugoruki Pojtres koji je taman toliko zasmetao Vilbekinu da ovaj promaši.

Tako je Zenit, uz mnogo muke, upisao treću uzastopnu pobedu i sada je četvrti na tabeli sa skorom 11-6.

Pogledajte spektakularno zakucavanje Derika Vilijamsa, za prvo i jedino vođstvo gostiju, koje je prethodilo trojci Berona za pobedu.

Prva četvrtina utakmice nije nagoveštavala neizevnost na kraju, bilo je 25:10 za Zenit uz šutersku rapsodiju Lojda, Berona i družine, koji su u prvih deset minuta gađali trojke 5/6. I druga deonica protekla je u kontroli igre domaćeg tima, ali i u stabilizaciji gostiju, pa je taj deo meča protekao u egal borbi na mali broj poena (16:16).

Podatak da je Zenit u prvom poluvremenu dozvolio samo 26 poena dovoljno govori o defanzivnoj čvrstini Paskvalovog tima.

Nastavak je, ipak, doneo bolje izdanje Makabija i MVP partiju bivšeg centra Zenita, sada uzdanice Izraelaca, Džejlena Rejnoldsa, daleko najboljeg aktera utakmice sa 24 poena i 11 skokova.

Mic po mic, Makabi je topio razliku, sticao samopouzdanje sa protokom vremena i uspeo u nameri da meč uvede u neizvesnu završnicu, čak i povede, rekosmo, Vilijamsovom akrobacijom na obruču. Zenit je bio u nokdaunu, ali je Beron pokazao još jednom kakav je šuter, bio je savršeno miran u ključnom momentu, pogodio u narednoj akciji i doneo olakšanje pred put u Beograd.

Bivši šuter Zvezde meč je završio sa 12 poena, bolji od njega bio je samo Pojtres sa 14.

Evroliga, 17. kolo

Anadolu Efes - Crvena zvezda 84:83

Žalgiris - Armani (odloženo)

Alba - Monako 92:84

Barselona - Uniks 111:109 (produžetak)

Petak

Zenit - Makabi 73:71

Bajern - Baskonija 19

Panatinaikos - Olimpijakos 20

Asvel - Fenerbahče 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA