≫ 

Kari pronašao ritam i slomio prošlogodišnjeg finalistu, Lejkersima ne vredi ni kada Lebron zablista

Nemanja Bjelica odigrao je sasvim korektno i meč je završio sa dvocifrenim učinkom

  • 2
Stef Kari Foto: Tanjug / AP

Božićni specijal u NBA ligi doneo je nekoliko vrlo interesantnih utakmica. Nakon što su sinoć u ranim terminima trijumfovali košarkaši Njujorka i Milvokija, tokom noći smo gledali pobede Golden Stejt Voriorsa, Bruklin Netsa i Juta Džeza.

Prvi su na terenu bili Ratnici zajedno sa našim Nemanjom Bjelicom i napravili su iznenađenje na terenu prošlogodišnjeg finaliste NBA lige, ekipe Finiks Sansa. Uz pomoć Stefa Karija koji je ponovo prebacio 30 poena, ali je dugo tražio svoj ritam, Golden Stejt potvrdio da je jedan od glavnih kandidata za čelo Zapada na kraju ligaškog dela sezone - 107:116.

Bila je ovo utakmica u kojoj su odlučivale sitnice. Dve ekipe su se smenjivale u vođstvu i Ratnicima je pobedu donela bolje odigrana završnica. Na ulasku u poslednjih 12 minuta bilo je nerešeno, Finiks je na početku četvrte četvrtine čak u nekoliko navrata uspevao i da povede, ali su gosti ipak stigli do zasluženog trijumfa.

Pomenuti Kari sa 33 poena bio je najefikasniji akter utakmice, ali uz vrlo loš šut (10/27), tek treba napomenuti da je prve poene postigao sredinom druge četvrtine. Imao je Stef na sve to još četiri skoka i šest asistencija. Na drugoj strani gledali smo raspoloženog Krisa Pola koji je dodao 21 poen, a uz to je upisao šest uhvaćenih i osam podeljenih lopti saigračima.

Naš Nemanja Bjelica dobio je solidnu minutažu i na terenu je proveo oko 20 minuta, a za to vreme je postigao deset poena (3/8 iz igre) i uhvatio je dva skoka uz dve asistencije.

Los Anđeles Lejkersi su u potpunoj dubiozi i ne pamti se da su skoro u jeku sezone nanizali čak pet uzastopnih poraza. To se desilo nakon što su i večeras izgubili od Bruklin Netsa (115:122), iako su za tim i ovoga puta nastupile velike zvezde lige.

Iako je Lebron Džejms blistao, ubacio čak 39 poena uz devet skokova i sedam asistencija, nadjačao ga je noćas zaista moćni Džejms Harden sa tripl-dablom od 36 poena, 10 uhvaćenih i 10 podeljenih lopti, a nije mnogo odstupio ni Peti Mils koji je ubacio čak 34 poena.

Lejkersi su gledali u propast na početku poslednje deonice kada su gubili sa 23 razlike (84:107), ali su nekim čudom i serijom od 31:8 uspeli da dođu do izjednačenja. Šteta za sav trud, kada su poslednjih sedam poena na meču ubacili Netsi.

Iako rezultatski deluje da je u poslednjem meču dana bilo drame, to nije bio slučaj. Ekipa Juta Džeza rutinski je rešila Dalas Maverikse, pošto je nakon sticanja vođstva u četvrtoj deonici lako privela meč kraju - 120:116.

Zvezda ekipe, Donovan Mičel zasijao je večeras pred svojim navijačima sa 33 poena, a tek treba naglasiti da na drugoj strani nije bilo Luke Dončića, pa se u njegovom odsustvu istakao Džejlen Branson sa 27 poena, koliko je imao i Kristaps Porzingis. Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović ubacio je 25 poena za ekipu Jute, koja je ostala u korak sa Golden Stejtom i Finiksom na vrhu tabele Zapada.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Janisove čarolije u Bostonu: Pogledajte monstruozo zakucavanje asa Milvokija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA