Pokuševski ubacio samo jedan koš Pelikanima, ali je on bio spektakularan

Moćno zakucavanje srpskog košarkaša

  • 0
Aleksej Pokuševski Printskrin: Youtube/Hooper Highlights

Rođendanska partija Alekseja Pokuševskog nije prošla onako kako je srpski košarkaš verovatno zamišljao, mada definitivno može da bude srežan što je njegova Oklahoma slavila protiv Nju Orleans Pelikansa i na taj način im prekinula niz od četiri uzastopna trijumfa - 117:112!

Pokuševski je 26. decembra napunio 20 godina, a za skoro osam minuta koliko je proveo na terenu imao je učinak od samo dva poena i po jedan skok i asistenciju.

Međutim, ta jedina dva poena su bila spektakularna! Krenuo je u dribling na levu stranu, zbunio je i izbacio kompletnu odbranu Pelikana, a zatim je sa dve ruke snažno zakucao. Bilo je to za vođstvo od 45:30 na sredini druge deonice.

Aleksander je po navici bio najefikasniji sa 31 ubačenim poenom, dok je ruki Aron Vigins ubacio 24 poena - što mu je rekord karijere u NBA. Robinson-Erl je dodao 15, Dort je imao 13, a Maledon 12. Što se tiče Nju Orleansa, Džoš Hart je imao 29 poena i 10 skokova. Templ je ubacio 22, Džons, Hejs i Graham su imali po 15.

Vredi pomenuti i to da je Nikola Jokić odigrao još jednu istorijsku partiju u dresu Denvera, dok je pre meča sa Klipersima stigao i da nasmeje sudiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA