≫ 

Veliki povratak Vladimira Cvetkovića u Zvezdu: Legendarni Cvele dobio važnu funkciju!

On će biti drugi počani predsednik u istoriji košarkaškog kluba, dok je prvi bio srpski nobelovac Ivo Andrić

  • 8
vladimir cvetković

Foto: MN Press

Čuveni košarkaš i nekadašnji sekretar fudbalskog kluba, Vladimir Cvetković, biće počasni predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, potvrđeno je za Telegraf iz kluba.

Crvena zvezda je zakazala sednicu za 16 časova na kojoj će biti proglašeno nova garnitura Skupštine kluba, gde se očekuje nekoliko velikih imena koji su na neki način činili istoriju kluba s Malog Kalemegdana.

Prvo veliko "pojačanje" je sigurno ime Vladimira Cvetkovića, ili kako su ga navijači zvali "Velikog Vladimira". Cvetković je čitavu svoju košarkašku karijeru proveo u crveno-belom dresu, da bi potom bio i dugogodišnji sekretar fudbalskog tima, i to u njegovom najuspešnijem periodu.

On je igrajući za Crvenu zvezdu uspeo da osvoji dve titule Jugoslavije i jedan trofej u kupu. Sa reprezentacijom je osvojio četiri srebra, jedno na Olimpijskim igrama, jedno na Evropskom prvenstvu i dva na Svetskim šampionatima

Kao što je gorepomenuto, on je čak 18 godina obavljao i funkciju generalnog sekretara fudbalskog kluba. On je taj posao radio od 1983. do 2001. godine i za to vreme je klub osvojio osam titula šampiona države, dva kupa, ali i onu najvredniju titulu u klupskom fudbalu - trofej Kupa Evropskih šampiona, pandan današnje Lige šampiona.

Video: Nikola Jokić tverkuje: Svi u hali u neverici, sudija prasnuo u smeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • General

    27. decembar 2021 | 17:22

    Bravo za Cveleta!👏🙌

  • M D.

    27. decembar 2021 | 16:36

    Čovek koi je najzasužnij za njveće uspehe zvezde.On je jedini bio,pravi naslednik Ćodića i Dr Ace Obradovića.

  • Perspektiva

    27. decembar 2021 | 17:42

    Mladi abolirani pre 20 leta, kadar kao u fss

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA