≫ 

Zastrašujuće i zadivljujuće istovremeno: Robot sa Olimpijskih igara naučio da vodi loptu!

Veštačka inteligencija na delu, pitanje je vremena kada će ovaj mehanički košarkaš naučiti da aistira, skače, lupa rampe i donosi sopstvene odluke

  • 2
robot kosarkas Foto: instagram/Bleacher report

Ko se seća minulih olimpijskih igara u Tokiju i košarkaškog turnira, onda seća vrlo dobro i jednog neobičnog "igrača" iz revijalnog dela programa jedne od utakmica - "Tojotinog" robota košarkaša. Svet je tada mogao da vidi dokle je uznapredovala tehnologija, mehanika i veštačka inteligencija, jer je ovaj robot, konstruisan 2018. godine, besprekorno pogađao sa distance, slobodna bacanja i šuteve za tri poena.

Inače, ova verzija robota je postavila Ginisov svetski rekord sa "najviše uzastopnih slobodnih bacanja u košarci za humanoidnog robota - 2020", u čast Olimpijskih igara 2020.

Zastrašujuće ili ipak samo zadivljujuće, zavisi iz kog ugla se gleda ovaj zaista neverovatan prizor gomile gvožđa, žica i lampica kako savršeno izvodi košarkaške elemente.

Danas, nekoliko meseci posle svoje premijere u Tokiju, ovaj robot, tačnije njegovi konstruktori su otišli korak dalje: uspeli su da ga programiraju da vodi loptu! Ne verujete? Pogledajte i sami se uverite kako je to izgedalo na jednoj utakmici u Japanu gde je, naravno, centralna figura dana bio junak ove priče.

Posle svega, ostaje nam samo da zaključimo da je samo pitanje vremena kada će uslediti novi "apgrejd" robota koji će mu omogućiti da skače, dodaje, sam donosi odluke...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport)

Podsetite se kako je u Tokiju izgledalo - dok je mogao "samo" da šutira na koš.

Video: Nikola Jokić tverkuje: Svi u hali u neverici, sudija prasnuo u smeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA