≫ 

"Pešić ne može sam da ubedi Jokića da igra za Srbiju": Vujošević veruje u "fini pritisak"

"Jokić treba da shvati da ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Mislim da nije dovoljan samo Pešić, potreban je složeniji sistem", kaže Vujošević

  • 20
Duško Vujošević, KK Partizan, ABA liga, Bred Stivens Foto: Abaliga.com / Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Nekadašnji trofejni trener Partizana Duško Vujošević smatra da je Svetislav Pešić dobro rešenje za selektorsku poziciju reprezentacije, ali da nije garant da ćemo Nikolu Jokića videti u reprezentativnoj akciji.

Gostujući u emisiji "Sportlight" na Sportklubu, Vujošević je kazao da sam Pešić nije dovoljan da bi se MVP najjače lige i lider Denvera ubedio da igra za selekciju svoje zemlje.

- Bogdanović ima želju da igra za reprezentaciju, a koliko znam Jokić je dobar čovek, dobrica, ali malo se autistično ponaša kada je državni tim u pitanju. Nikola je uspeh napravio van reprezentacije. Kada je bio u Megi niko ga nije zvao, selektor je bio Đorđević, i on nema tu vrstu obaveze.

duško vujošević Foto: MN Press

Miljenik Partizanove publike smatra da treba izvršiti "fini pritisak" na Somborca ne bi li on pristao da opet bude deo reprezentacije.

- Ne treba ga previše napadati i sve odnose sa njim prekinuti. Treba da se izvrši fini pritisak. Jokić treba da shvati da ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Mislim da nije dovoljan samo Pešić, potreban je složeniji sistem. U svakom slučaju, Pešić je dobro rešenje u ovoj situaciji.

Košarkaš Denvera je za reprezentaciju Srbije igrao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kada je osvojio srebrnu medalju, i na Svetskom prvenstvu 2019.

Zanimljivu izjavu Vujošević je izneo i na temu poslednjeg igranja Teodosića za nacionalni tim, u kvalifikacijama za Mundobasket.

- Teodosić je bio deo tima u prvom prozoru kvalifikacija, ali mislim da je u njegovom dovođenju učestvovao i neko mimo njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    2. januar 2022 | 22:45

    Jokica ne treba moliti da igra za reprezentaciju jer ako on nema taj osecaj i patriotizam da igra za zemlju iz koje potice i u kojoj je rodjen onda dzaba sve.

  • Dend

    2. januar 2022 | 23:16

    mnogi će mi zameriti ali Srbi treba da uče od Hrvata, Albanaca . . . kako se bori za svoju otadžbinu i oakve prepiske su veoma tužne do te mere da ne treba pojedince ni spominjati jer to i ne zaslužuju

  • Lapovo

    2. januar 2022 | 22:50

    Pa da li je taj Jokic iznad Srbije. I da li je on Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA