Obradović srećan što se sutra igra protiv Trenta: "Nadamo se da će Aleksa i Nemanja biti negativni"

Podsetimo, Avramović i Dangubić su prethodno dobili pozitivne testove na kovid

  • 2
Željko Obradović Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana posle nešto duže pauze nakon odigranog susreta sa Splitom u ABA ligi prethodnog utorka sutra nastavljaju sa svojim rasporedom. Pred njima će se naći ekipa italijanskog Trenta, sa kojom crno-beli igraju u Evrokupu.

Trener Željko Obradović otkrio je da je ekipa dobro trenirala, ali da i dalje postoji bojazan od širenja omikron soja korone u okviru sa sastava, zbog čega su svi obazrivi. Podsetimo, pozitivni su već bili Aleksa Avramović i Nemanja Dangubić za koje se veruje da će se uskoro vratiti u roster.

- Prva stvar koja je dobra je da ćemo igrati tu utakmicu, s obzirom da smo svedoci dosta otkazanih mečeva zbog kovida. Ekipa Trenta će doputovati u nešto izmenjenom sastavu, imaju iste probleme kao i mi. Nažalost, dva igrača su u procesu oporavka, ali ono što je bitno jeste da smo obavili dobre treninge u poslenjih nekoliko dana i da ćemo probati da odigramo najbolju moguću utakmicu. Nadam se da će testovi koji radimo pokazati da su Aleksa i Nemanja negativni i da će se i oni uskoro priključiti ekipi - rekao je Obradović.

Pred meč se oglasio i jedan od najboljih pojedinaca ove sezone u Partizanu i neko ko je sigurno najviše oduševio navijače, Gregor Glas. Nada se da će crno-beli doći do pozitivnog rezultata.

- Bitna utakmica za nas. Ekipa Trenta igra bolje nego što to rezultati pokazuju. Moramo biti obazrivi kada je u pitanju njihov skok u napadu. U našem napadu da igramo stvari koje pripremimo, a u odbrani da igramo agresivno, sa puno snage i da komunikacija bude dobra - kaže Slovenac.

Podsetimo, utakmica se igra sutra od 20.30 časova u "Štark Areni".

Video: Partizan uradio nešto što niko nije nikad u ABA ligi: Rekordna pobeda crno-belih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA