≫ 

Srpski stručnjak ostvario pobedu na debiju u NBA ligi i postavio novi rekord

Voriorsima nije pomogao ni tripl-dabl Stefa Karija

  • 0
Memfis Grizlis, NBA, Dža Morent

Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Memfis Grizlisa predvođeni srpskim trenerom Darkom Rajakovićem savladali su Golden Stejt Voriorse rezultatom 116:108.

Prethodne noći srpski stručnjak, koji obavlja ulogu pomoćnog trenera u Grizlisima, dobio je priznanje za svoj dosadašnji rad na mestu pomoćnog trenera u toj franšizi, pa je zbog kovid protokola u koji je ušao Tejlor Dženkins on bio taj koji je vodio Memfis.

Zanimljivo je da je Rajaković već na svojoj prvoj utakmici u karijeri kao glavni trener uspeo da ostvari i jedan rekord, pošto je Grizlisima ovo 10. pobeda u nizu što predstavlja ovosezonski rekord u NBA ligi.

Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji Grizlisa, koji su u jednom trenutku imali čak 18 poena prednosti, međutim na poluvremenu ta prednost je iznosila osam poena razlike.

Voriorsi su na sjajan način otvorili drugo poluvreme. Napravili su seriju 12:0, i ubrzo preokrenuli situaciju i stekli osam poena prednosti. Ekipa Darka Rajakovića se brzo konsolidovala i odgovorila na pravi način ''ratnicima'', a do kraja meča smo gledali uglavnom rezultatski egal.

 

U poslednji minut ušlo se sa prednošću Memfisa od tri poena razlike, a meč je rešio Dža Morent koji je prvo ubacio težak flouter na isteku napada, a zatim postigao koš uz faul za konačnu pobedu svoje ekipe.

Upravo je Morent i bio najzaslužniji za pobedu Memfisa pošto je ubacio 29 poena uz pet skokova i osam asistencija. Uz njega odličnu partiju pružio je Tajus Džouns koji je uz 17 poena uhvatio šest lopti i podelio osam asistencija. Na drugoj strani Stef Kari je ostvario tripl-dabl učinak od 27 poena i po 10 skokova i asistencija. Klej Tompson je ubacio 14 poena za 19 minuta provedenih na parketu. Nemanja Bjelica je ubacio sedam poena,

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Neverovatna asistencija Luke Dončića, NBA u čudu kako je ovo izveo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA