≫ 

Koturović umalo napravio skandal zbog hake Novozelanđana: Divac otkrio hit priču iz Indijanapolisa

Nije bio upoznat sa tradicijom selekcije iz Okeanije

  • 0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić danas je promovisao svoju knjigu ''Moja igra - moj put'', gde je jedan od sagovornika bio i legendarni Vlade Divac, koji se prisetio i jedne zanimljive situacije iz Indijanapolisa 2002. godine kada je reprezentacija Jugoslavija osvojila zlatnu medalju.

U nokaut fazi Jugoslavije je za protivnika u četvrtfinalu imala Sjedinjene Američke Države, a nakon što su uspeli njih da savladaju, izabranici Svetislava Pešića u polufinalu kao rivala imali su selekciju Novog Zelanda.

Kako kaže Divac, nakon velike pobede protiv SAD-a, reprezentativci su ušli opušteno u meč, ali posebno je bio zanimljiv detalj pred početak utakmice kada su Novozelanđani izvodili svoj tradicionalni ples, u koji Dejan Koturović nije bio baš upućen.

- Ispraznili smo se protiv Amerike, trebalo nam je da se povratimo. Od Novog Zelanda smo gubili na poluvremenu, jer smo unapred upisali pobedu. Imali smo Koturovića jer je odigrao super. Ali je mogao da bude skandal, jer kada su krenuli sa hakom, krenuli su baš ka njemu, umalo da se obračuna sa njima, jer nije znao, pa smo morali da ga smirujemo, da mu objasnimo da je to njihov tradicionalni ples - ispričao je anegdotu Divac.

Koturović je odigrao sjajno meč protiv Novog Zelanda, možda i motivisan hakom, pa je na kraju meč završio kao najefikasniji košarkaš jugoslovenske reprezentacije sa 18 poena.

Video: Svetislav Pešić o autobiografiji Moja igra, moj put: Pitao sam se ko će sve to da čita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA