Čikago dobio šamarčinu od odličnog Bjelice i Golden Stejta, Bogdanova Atlanta pala u poslednjim minutima

Već na poluvremenu nije postojalo pitanje ko bi mogao do pobede

  • 0
Nemanja Bjelica dobar u pobedi Golden Stejta nad Čikagom Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Golden Stejta lepo su se iskupili za poraz u prošloj utakmici, te su u NBA noći između petka i subote na jedan fenomenalan način savladali Čikago na gostovanju sa ubedljivih 138:96.

Već na poluvremenu nije postojalo pitanje ko bi mogao do pobede, ali su se "ratnici" potrudili da na ovom gostovanju pokažu da su ozbiljna ekipa, te su svaku četvrtinu rešili u svoju korist (prve tri prilično ubedljivo).

U pobedi se najviše istakao Džonatan Kuminga koji je ubacio 25 poena, tri manje je dodao Džordan Pul, dok je na 21 poenu stao Endrju Vigins.

Ono što nas najviše interesuje je popravljen saldo Nemanje Bjelice koji je posle očajnog šuterskog performansa protiv Milvokija došao do šest poena, sedam asistencija i čak 11 skokova protiv Bulsa za nešto manje od 24 minuta igre.

Najefikasniji u redovima Čikaga bio je Kobi Vajt sa 20, dok ga je pratio Nikola Vučević sa 19 poena i 13 skokova.

Atlanta je doživela jedan nesrećan slučaj pošto je u veoma zanimljivoj završnici ispustila prednost i upisala poraz od Majamija na Floridi 124:118.

Srpskom asu u dresu Hoksa, Bogdanu Bogdanoviću, nije bilo veče za ponos. On je za nešto manje od 23 minuta provedena na terenu upisao sedam poena tri skoka i pet asistencija, ali šutersko veče nije bilo baš za pohvalu.

Bogi je ubacio 1/6 iz igre (1/5 za tri poena) uz 4/4 sa slobodnih bacanja. Njegov saigrač Trej Jang je umalo stigao do dabl-dabl učinka sa 24 poena i devet asistencija.

Junak Majamijeve priče bio je Džimi Batler koji je na nešto više od minuta do kraja meča udario rampu upravo Jangu, a i sam je na kraju imao saldo od 23 poena i 10 asistencija. Uz Batlera, odlično se pokazao i Tajler Hero koji je upisao 24 poena.

Rezultati ostalih utakmica:

Šarlot - Orlando 109:116

Detroit - Toronto 103:87

Indijana - Finiks 94:112

Filadelfija - Boston 111:99

Video: Misterija za igrače Klipersa, gde je Jokić sakrio loptu?! Nikoline 2 magične asistencije u nizu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA