≫ 

Partizan nekako položio ispit protiv Studenata, Panter i Ledej tek kroz dramu srušili domaće

Sjajnu su utakmicu odigrali Podgoričani, ali za to nisu nagrađeni pobedom

  • 47
KK Studentski centar - KK Partizan Foto: ABA liga - KK Studentski centar

Mnogo muka, ali pobeda vredna znoja i truda. Partizan nije odigrao dobru utakmicu u Podgorici protiv Studentskog centra, ali je na kraju ipak stigao do trijumfa posle velike drame u samoj završnici utakmice i preokreta - 83:93.

Može se reći da su ključna bila završna dva minuta u kojima su poene postigli Kevin Panter sa linije za slobodna bacanja i Zek Ledej sa distance, čime je Partizan omogućio sebi +4 na ulasku u poslednjih 60 sekundi, što je na kraju i sačuvao kroz penal završnicu.

Za razliku od nekih prethodnih susreta, kada je Partizan već u ranoj fazi sticao veliku prednost i faktički rešavao pitanje pobednika, na meču protiv Studentskog centra pojavili su se i prvi problemi. Skraćena rotacija i umor sigurno su odigrali svoju ulogu, pa crno-beli nisu bili tako dominantni.

Najviše problema bilo je sa odbranom Partizana, koja nije funkcionisala najbolje. Veliki broj ofanzivnih skokova kupili su domaćini, naročito je u tom segmentu dominirao Kenan Kamenjaš i Studenti su na taj način držali korak za Beograđanima.

Sa druge strane, Partizan nije imao toliko problema u napadu. Matijas Lesor se pokazao kao jako konstantan, a crno-beli su imali sasvim dobre procente na šutu za dva poena. Dakle, problem je definitivno bio u defanzivi.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Kevin Panter sa 17 poena, dok je Dalas Mur "ugrabio" samo dva manje. Na drugoj strani, Kenan Kamenjaš je bio ubedljivo najbolji akter sa 20 poena.

Prva četvrtina protekla je u gotovo potpunom egalu dva tima. Niko nije uspevao da stekne neku opipljiviju prednost i faktički se razlika samo šetala sa jedne na drugu stranu. Za Partizan je dominirao Lesor, koji je otvorio meč sa 4/4 na šutu za dva, a na drugoj je raspoložen bio Slavković za minimalnu prednost Studentskog centra na kraju ove deonice.

U drugoj deonici apsolutno identična priča. Partizan je nastavio da ima problema u skoku, nije uspeo ni Željko Obradović sa svoja dva tajmauta da preokrene stvar, ali crno-belima ništa nije polazilo od ruke na defanzivi. Sa druge strane, Studenti su to maksimalno eksploatisali i uspeli su da zadrže koš prednosti i na velikom odmoru.

Početak drugog poluvremena sigurno nije bio onakav kakav ga je zamislio Željko Obradović, pošto su njegovi košarkaši dopustili Studentima da stignu do +8 na krilima maestralnog Andrije Slavkovića. Međutim, minut odmora najtrofejnijeg trenera Evrope doprineo je da crno-beli za samo tri minuta ponovo vrate meč u potpuni egal.

Ipak, završnih pet minuta proteklo je u znaku Studentskog centra, koji je pronašao svoj napadački ritam i uspeo da stekne sasvim solidna dva poseda prednosti pred ulazak u poslednju četvrtinu. Partizan je ponovo loše gradio skok, što su Kamenjaš i družina svesrdno koristili.

Poslednja četvrtina donela nam je vrhunac drame. Delovalo je da Studentski centar sve drži u svojim rukama, pošto je na ulasku u završna dva minuta čak imao i prednost, ali se onda pokazao neosporni kvalitet Kevina Pantera i Zeka Ledeja, koji su važnim koševima "rešili" meč.

STATISTIKA UTAKMICE

Studentski centar - Partizan 83:93 (24:22, 19:19, 24:20, 16:32)

Gledalaca: 0

Dvorana: SC "Morača", Podgorica

Sudije: Tomislav Hordov (Hrvatska), Josip Radojković (Hrvatska), Denis Hadžić (Hrvatska)

Studentski centar: Megi 10, Pavlićević 10, Ivanović 2, Slavković 13, Hadžibegović 2, Starovlah 2, Vujisić, Baćović 4, Edvards 18, Ilić 2, Kamenjaš 20, Bujukčangaz

Partizan: Panter 17, Ledej 12, Avramović 14, Koprivica 2, Smailagić 4, Mur 15, Glas 9, Lesor 12, Trifunović 3, Madar 5

TOK UTAKMICE

4. četvrtina

10. minut (83:93) - Drama ulazi u vrhunac. Imaće bacanja sada Panter, pogodiće oba. Zek Ledej pogađa trojku posle nerealizovanog napada Studenata. Partizan u velikoj prednosti sada. Tajmaut Žakelja. Još dva poena za Partizan... Novi tajmaut. Nova pogođena bacanja, a onda i pogodak Alekse Avramovića za tri. Kraj.

8. minut (82:81) - Loša komunikacija u odbrani Studenata, trojka Dalasa Mura. Kamenjaš odličan na drugoj strani. Kamenjaš još jednom vrlo mekano posle neiskorišćenog napada Partizana. Minimalna prednost za Partizan posle koša. Pavličević prolazi na drugoj strani.

6. minut (76:76) - Mnogo se brzo igra sada. Poeni za Pantera i Pavlićevića, potom i za Ledeja i Kamenjaša. Imaćemo tajmaut, gledaćemo dramu očigledno u Morači, pošto je nerešeno na četiri minuta do kraja.

4. minut (72:70) - Zek Ledej pravi faul. Pogađa oba puta Pavličević. Jam Madar pogađa i vraća Partizanu vođstvo. Dugo je sedeo na klupi izraelski bek, a na drugoj strani opet ofanzivni skok, a ovaj put blokada Koprivice posle toga. Izgubljena lopta Kevina Pantera, a Edvards pogađa uz vrlo loš faul Madara. Pogodio je i dodatni penal. Po neiskorišćeni napad na obe strane, potom Starovlah pravi faul.

2. minut (67:68) - Velika greška Smailagića, izblokirala ga je tabla... A onda faul u napadu Studenata. Sjajni Aleksa vraća Partizan u život, bez promašaja igra Čačanin večeras, pogodio je za tri! Faul u napadu Edvardsa, neko je dobio i tehničku grešku od Josipa Radojkovića. Verovatno je u pitanju klupa Studentskog centra, elem Panter pogađa bacanje. Baćović gubi loptu, brzopotezno pogađa Panter za tri. Crno-beli vode.

Kevin Panter Foto: MN Press

3. četvrtina

10. minut (67:61) - Gregooor Glas! Trojka za ovog momka, kojom Partizan pripada na posed zaostatka, ali... Flečer Megi je tu sa svojim prvim košom još od prve četvrtine. Bez poena za crno-bele. Edvards opet lako do poena. Glas bez trojke, napad za Studente. Umalo trojka Kamenjaša uz zvuk sirene. Užasan šut Alena Smailagića, vodi Studentski centar pred poslednjih deset minuta.

8. minut (63:58) - Partizan dopušta ofanzivne skokove Studentima kao "dobar dan", domaći sada traže nesportski faul Pantera nad Edvardsom. Videćemo da li će ga i dobiti košarkaš crno-belih, jer će Hordov i Radojković to pregledati. Nesportski faul Pantera, potvrđuje hrvatski duo sudija. Ništa od pogođenih bacanja za Edvardsa. Ali zato Pavličević pogađa trojku! Bacanja Zeka Ledeja, prvo je pogodio, pa i drugo. Ivanović je fauliran od strane Alekse Avramovića, pa će i on imati penale. Oba je dao. Gregor Glas ne pogađa za tri, a odličan je Kamenjaš - za osmi skok. Edvards ide do kraja za dva!

6. minut (56:56) - Mnogo sreće za Partizan, pošto Studenti iz dva skoka ne dolaze do trojki preko Slavkovića i Pavlićevića. Lopta potom dolazi do Mura u "ofsajdu" za samo minus dva za Partizan. Ukradena lopta iz koje blisavi Aleksa Avramović dolazi do novih poena. Tajmaut Andreja Žakelja. Edvards je zaglavio loptu između table i obruča, a onda je napravio i korake. Zek Ledej ne može da pogodi lak flouter, Edvards iz ofanzivnog skoka stiže do poena za novo vođstvo Podgoričana. Ledej je u totalnom kontraritmu, promašaj za tri, a onda koš "na snagu" Lesora.

4. minut (54:50) - Ma kakav je ovo početak Studenata u drugom poluvremenu. Slavković se razigrao i doneo +8 domaćima, tajmaut Željka Obradovića. Avramović gubi loptu, užasno loše organizovan napad. Nema poena za Studente, a na drugoj strani faul Slavkovića nad Lesorom za dva bacanja. Samo je jedno realizovao. Blokada Smailagića, još jedno "sumnjivo" dodavanje Dalasa Mura. Ipak, dva bacanja za Pantera, koja pogađa, a Pavlićević je poentirao iz prodora. Sada je pogodio trojku Dalas Mur.

2. minut (50:44) - Jedan prilično konfuzan napad Partizana. Umalo je loptu izgubio Ledej, potom je Slavković napravio faul, a na kraju Megi krade loptu. Kamenjaš pogađa za dva, Mur nije uspešan za tri, ali je bacanja izborio Lesor i pogodio je jedno. Slavković će imati dva slobodna bacanja. Realizovao je oba košarkaš domaće ekipe, za maksimalnih +5. Avramović će sada imati dva penala... Studenti su već ispunili bonus. Rođeni Čačanin je uspešan u oba navrata. Slavković pogađa još jednu trojku.

KK Studentski centar - KK Partizan Foto: ABA liga - KK Studentski centar

2. četvrtina

10. minut (43:41) - Za sada Studenti uspevaju da održe egal, a Avramović pravi prekršaj u napadu. Nema poena Kamenjaša, a ima faula Edvardsa. Imaćemo još jedan tajmaut u Morači, koji je zatražio Željko Obradović. Mladi Koprivica promašuje, ali sjajno iskače Uroš Trifunović i hvata loptu na skoku, potom je fauliran. Poslednji tajmaut... Sada ga traži Žakelj. Pogađa jedno Uroš, drugo ne. Kamenjaš iz ofanzivnog skoka dolazi do poena uz faul. Nije pogodio bacanje. Bez koša Trifunovića, pa i Megija.

8. minut (41:40) - Kakav potez Edvardsa, sjajno je isfintirao Gregora Glasa i pogodio uz prekršaj pod košem. Imaće i dodatno slobodno bacanje, koje će realizovati. Edvards je ponovo fauliran za bacanja, ali ovaj put je pogodio 1/2. Mur je promašio sa distance. Kamenjaš ne pogađa, a Hadžibegović je uspešan i to preko Balše Koprivice u visokom luku. Avramović uzvraća pogođenim flouterom, a Kamenjaš vraća vođstvo Studentima.

6. minut (33:36) - Panter pogađa dva bacanja, onda dva pronašaja Studenata, posle čega Smajli gubi loptu. Na kraju svega, dva slobodna bacanja za Aleksu Ilića. Imamo i prvi tajmaut na ovoj utakmici, traži ga Željko Obradović. Pogađa oba bacanja. Aleksa Avramović prolazi do kraja i dovodi meč u novi egal. Kakva blokada Koprivice iz drugog plana! Mur je sam kao duh i pogađa za tri, posle čega imamo tajmaut koji traži Andrej Žakelj.

4. minut (31:29) - Madar pogađa sa distance, pokazuje da je sjajan kad ostane sam. Edvards preko ruke za tri poena. Jam Madar sada ne pogađa za tri. Edvards se potom bukvalno zakucao u Smailagića i napravio grešku u koracima. Šta sada pogađa Gregor Glas, ovo je bio izuzetno težak šut sa kapice... Nema koša za Studente, pošto krade loptu Glas, a onda je i gubi. Edvards postiže nove poene.

2. minut (26:24) - Po greška na obe strane na početku druge deonice. Promašaj Baćovića, ofanzivni skok Ivanovića, a onda još jedan promašaj Baćovića. Gregor Glas koristi tablu i pogađa sa poludistance. Uspeva sada Baćović da pogodi.

KK  Partizan KK Trent Foto: MN Press

1. četvrtina

10. minut (24:22) - Kroz čitavu odbranu Studenata je sada prošao Kevin Panter i lako stigao do poena. I bacanje je ubacio, posle čega Slavković ipak pogađa za tri. Smailagić se provukao pored Starovlaha i poentirao je uz faul, ali je bacanje ostalo nerealizovano. Panter pravi prekršaj u trenutku kada je bio blizu da ukrade loptu. Potom odličan potez Baćovića za novih +4 domaćih. Gregor Glas dolayi do svojih prvih poena, a Edvardsu je ispala lopta i to je kraj prve četvrtine.

8. minut (19:15) - Flečer Megi pogađa za dva poena iz prepoznatljivog šuta. Trifunović je sada poentirao i vratio prednost Beograđanima, ali onda luda trojka Megija. Sada već efikasna četvrtina... Međutim, Mur ne pogađa za tri i posle toga će Željko napraviti izmene. Megi je fauliran, iako je bio malo sebičan i možda je mogao da završi kontru drugačije. Pogodio je oba.

6. minut (11:13) - Slavković sada lepo prolazi do kraja uz prekršaj, a potom pogađa i dodatno bacanje. Lesor moćno zakucava posle razmene izgubljenih lopti na obe strane. Pokazuje da će biti sjajno pojačanje za Partizan. Lesor se okrenuo i još jednom poentirao, ima 4/4 za sada. Ledej pogađa trojku i crno-beli stižu do serije koju prekida Kenan Kamenjaš.

4. minut (6:6) - Lesor nastavlja i pogađa još jednom, dok na drugoj strani odmah zakucava Kenan Kamenjaš. Lako je poentirao i Panter na drugoj strani, ali je raspoložen i Kamenjaš, pošto centar Studenata još jednom poentira. Ledej gubi loptu.

2. minut (2:2) - Čitav prvi minut je prošao bez poena, posle čega su koševe razmenili Lesor i Starovlah. Panter je promašio za dva, potom je Starovlah neuspešan sa distance. Tvrđi početak utakmice u praznoj dvorani "Morača".

STARTNE POSTAVE

Studentski centar: Megi, Pavlićević, Slavković, Starovlah, Kamenjaš

Partizan: Panter, Ledej, Mur, Lesor, Trifunović

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Na svu sreću, nijedna od ekipa nema prevelikih problema sa kovidom, tolikih da bi susret morao da se odloži. Konkretno, Obradović je naglasio da se nada da će Avramović uskoro dobiti negativan test, a pored njega su pozitivni još Nemanja Dangubić i Rade Zagorac - zamenik kapitena i kapiten.

U njihovom odsustvu treba očekivati da mladi Uroš Trifunović ponovo bude nosilac trake, te da neki durgi nosioci igre dobiju veću minutažu, baš kao što je to bio slučaj u susretu sa Trentom pre samo nekoliko dana.

U prvom delu sezone, Partizan je rešio utakmicu još tokom prvog poluvremena, kada je ograničio Studente na samo 19 poena za 19 minuta. Posle toga je sve bilo daleko lakše.

Utakmicu će suditi hrvatski sudijski trio u sastavu koji će predvoditi Tomislav Hordov, dok će sa njim biti još Josip Radojković i Denis Hadžić.

Video: Karter u poslednjoj sekundi za pobedu Zadra u Beogradu: Mega se vratila iz -16, ali ostala bez čuda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan - zvezda 7:1

    15. januar 2022 | 21:06

    Legenda kaze da Gurovic i dalje place u Pioniru.

  • kmeee kmeee

    15. januar 2022 | 22:23

    Koliko kmeke od ovih nasih malihkomsija..ovo nije vidjeno..Kako je dosao zeljko oni ne prestaju sa kmecanjem...jbg odabrali ste mali klub sad patiite i kmeciteee manje ce te piskiti...

  • Miki Maradona

    15. januar 2022 | 20:53

    Lagano sa 2% snage 10 razlike. Bez umaranja, bez skidanja trenerke, bez lopte... samo melji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA