Željko nije najsrećniji posle Studenata: "Ne znam zašto smo ovako igrali, možda je došlo do zamora"

Obradović je pohvalio ekipu Studentskog centra i otkrio da je Rodions Kuruc dobio temperaturu rano jutros

  • 18
željko obradović

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana posle velike drame uspeli su da stignu do pobede protiv Studentskog centra u Podgorici, iako to konačan rezultat možda na prvi pogled ne sugeriše. Domaći su pred završna dva minuta imali prednost, ali su Panter i Ledej važnim poenima "prelomili" susret - 83:93.

Trener Partizana, Željko Obradović nije bio najsrećniji posle današnje utakmice gde je Studentski centar imao čak 34 uhvaćene lopte od čega je 15 došlo u napadu.

- Pre svega da čestitam protivniku na izvanrednom meču i na kraju se završilo 10 razlike iako su oni veći deo meča vodili. Dobro smo odigrali poslednjih nekoliko minuta i zato smo dobili. Nismo igrali sa mnogo energije, nije bilo ni želje ni koncentracije.

- Dokaz je previše ofanzivnih skokova. One ničije lopte su uvek bile njihove, to pokazuje njihovu želju. Ne znam zašto smo tako igrali, možda je došlo do zamora. Imaćemo sada dva meča, prvo u utorak, pa četvrtak. Igrači moraju to da shvate - rekao je Obradović.

Željko Obradović

Foto: Nikola Tomić

Kaže da je ipak najsrećniji što se meč uopšte i odigrao, zbog velikog broja zaraženih košarkaša širom lige, zbog čega su odloženi svi ostali susreti ABA lige ovog vikenda.

- Mi smo u prednosti što imamo tu 'sreću' da tako kažem, da je više ljudi iz stručnog štaba zaraženo nego igrača. Zagorac i Dangubić su dobili negativne testove, Miletić je i dalje pozitivan, ostali su zdravo i dobro. Imamo testove na svaka dva dana. Ovo je vreme takvo kakvo je. Imali smo sreću da nemamo mnogo takvih igrača i to nam je omogućilo da treniramo i igramo. Imam želju da se svi oporave, pričam o svim timovima, da se ABA liga nastavi. Svima želim da se što pre vrate i da se sve nastavi normalnim tokom.

Na konstataciju da bi Partizan, Zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija mogli sigurno da igraju u plej-ofu, Željko Obradović nije bio toliko srećan.

- Ne razmišljam tako. Najbolja stvar je gledati sebe, treba ići postepeno. Ovaj meč je primer da svakog treba respektovati. Derbi je igrao dosta dobro tokom sezone. Ima još dobro da se igra. Moguće je u ovom trenutku tako izgleda, ali ne verujem da postoji tim koji nema ambiciju da uđe u plej-of u kom će se naći šest ekipa.

Na terenu nije bilo Rodionsa Kuruca, koji je dobio temperaturu rano jutros.

- Kuruks je ostao u hotelu. Jutros kada smo ustali imao je povišenu tempereaturu, nije se osećao dobro. Popodne je bio bolje, ja sam odlučio da je bolje da ne igra. Preležao je koronu pre nekoliko meseci, testirao se pre dva dana, bio je negativan. Nisam hteo da rizikujem. Može da nam pomogne mnogo u sledećim utakmicama. Izolovan je u hotelskoj sobi - kaže Obradović.

Video: Vlade Divac o Jokiću: Ne čudi me što pravi čuda, on je iz Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    16. januar 2022 | 00:33

    Ocajno sudjenje u drugom poluvremenu, gde se Studentski centar napuni faulovima, dok se Partizanu dozvoljavala gruba igra i nikako nisu ispunjavali bonus do pred sam kraj cetvrtine.

  • Fiki

    15. januar 2022 | 22:02

    Rođeni ,nemate pojma .

  • miki

    15. januar 2022 | 21:46

    zato ti se vratio avrampovic decko zeli ali nezna dok ga nije bilo partizan prava masina jos kad dodje dangubic opet mucenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA