Gudurić odličan, ali se Fener obrukao protiv fenjeraša: Vasa dvocifren u novoj pobedi Efesa

Dobre partije srpskih košarkaša i polovičan učinak ove nedelje u Turskoj

  • 0
Marko Gudurić

Foto: MN Press

Košarkaši Fenerbahčea danas su doživeli neverovatan poraz od ekipe Petkim Spora, koja je pred ovo kolo bila poslednjeplasirana u šampionatu Turske sa samo dve pobede. Tim Saše Đorđevića je posle produžetka morao da pruži ruku rivalu - 95:90 (82:82).

Videlo se već posle prvog poluvremena da se Feneru sprema "bruka", pošto je Petkim Spor imao +11 na velikom odmoru. Uspeo je gostujući tim čak i da povede u jednom trenutku treće četvrtine, potom da stigne i do +9 u poslednjoj, ali je fenjeraš ipak došao do dodatnih pet minuta.

Tamo se Petkim Spor o svemu pitao i na kraju je upisao zasluženu pobedu, iako nimalo očekivanu.

U ekipi Fenera istakao se Marko Gudurić sa 14 poena uz pet skokova i osam asistencija, a najefikasniji je bio Buker sa 16 poena kod gostiju zajedno sa Mahmutogluom koji je postigao isti broj poena.

Ekipa Anadolu Efesa nije dopustila šok, pošto je kod kuće lako savladala Bešiktaš. Već posle prvog poluvremena bilo je apsolutno jasno da će domaći slaviti, jer su imali ubedljivu, dvocifrenu prednost - 87:72.

Najbolji igrač Evrolige iz prošle sezone, Vasilije Micić postigao je 11 poena uz dva skoka i četiri asistencije. Tundžer sa 24 poena i Bobua sa 20 poena bili su najbolji kod domaćih, a kod gostiju se istakao Holis-Džeferson sa 14 poena.

Video: Novakovo ime zasijalo na kuli Beograd: Srbija čeka da dođe iz daleka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA