≫ 

Rudi Gober i Džoel Embid završili na posterima Vestbruka i Kuzme

Veče monstruoznih zakucavanja u NBA ligi

  • 0
Kajl Kuzma, NBA Foto: Tanjug / AP

Najbolja košarkaška liga na svetu poznata je po atraktivnim potezima, a verovatno najatraktivniji potez koji jedan igrač može da izvede jeste zakucavanje preko protivnika, ili popularno rečeno stavljanje na poster. Upravo to su protekle noći uradili Rasel Vestbruk i Kajl Kuzma.

Vestbruk je u pobedi Los Anđeles Lejkersa nad Juta Džezom od 101:95 imao bitnu ulogu u završnici meča, ali ono po čemu će on pamtiti ovaj duel biće sigurno zakucavanja preko Rudija Gobera, višestrukog osvajača nagrade za najboljeg defanzivca.

Naravno temperamentni plejmejker nije mogao da proslavi to zakucavanja bez ''treš toka'', pa je zato dobio i tehničku grešku, ali to je za njega sigurno bilo manje bitno.

Vestbruk je verovatno ukrao priznanje Kajlu Kuzmi za najbolji potez večeri, pošto je krilni centar Vašington Vizardsa samo nekoliko sati ranije na poster stavio Džoela Embida.

Vašington Vizardsi su savladali Filadelfija 76erse rezultatom 117:98, a bivši košarkaš Lejkersa je pomenuto zakucavanje izveo sredinom druge četvrtine. Na kraju je Kuzma odigrao veoma dobar meč i kada se pogleda statistički učinak pošto je uz 15 poena zabeležio i 16 skokova.

Video: Pre povrede Jokić se iživljavao nad centrima Jute: Školovao je najboljeg NBA defanzivca kao dete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA