Mega oslabljena protiv Partizana, Željko poručuje: "To su mladi igrači koji imaju veliku želju"

Trener Partizana nada se još jednoj pobedi u tekućoj sedmici

  • 4
Željko Obradović Foto: Nikola Tomić

Nastavlja se pakleni raspored za ekipu Partizana u tekućoj sedmici. Tek što su se slegli utisci posle jučerašnjeg trijumfa protiv Hamburga u Evrokupu, crno-bele čeka meč sa Megom u odloženoj utakmici ABA lige.

Mega će biti žestoko oslabljena, pošto zbog bolesti i povreda neće igrati mladi Nikola Đurišić, kao ni Malkolm Kazalon, Karlo Matković i poljski košarkaš, Aleksander Balčerovski. Uz to, Aleksa Uskoković koji je prešao u Megu posle 27. decembra nema pravo nastupa u skladu sa propozicijama regionalnog takmičenja.

Da glavobolja po Megu bude još veća, Nikola Jović i Mladen Vujić posle preležanog koronavirusa još nisu u punom trenažnom procesu, pa je i njihov nastup na sutrašnjoj utakmici više nego upitan.

I pored svega toga, Željko Obradović ističe da ekipa Mege zaslužuje svaki respekt i poštovanje i da će mladi igrači preko puta sigurno "ujedati" za pobedu.

- Imaćemo danas trening, pokušati da reagujemo. Kako to obično biva, trudićemo se da uradimo najbolji skauting, da postavimo utakmicu i probamo da igramo ozbiljno. Kao i svaki tim i oni zaslužuju respekt. To su mladi igrači koji uvek imaju veliku želju da igraju, da se takmiče, da pobedjuju i mislim da je to prva stvar koju moramo imati. Da pristup utakmici bude kakav je bio protiv Hamburga - rekao je Obradović, a preneo je klupski sajt.

Balša Koprivica Foto: Marko Jovanović

I centar Partizana, blistavi Balša Koprivica koji zaista pruža sjajne partije u poslednje vreme, rekao je da će pokušati da se odmori i primemi za meč sa svojim saigračima.

- Pripremićemo se za njih. Imaju mladu ekipu, mnogo talentovanih igrača, tako da ćemo za njih biti spremni. Pokušaćemo da odmorimo što više možemo i da pripremljeni dočekamo tu utakmicu - istakao je talentovani Balša.

Sa druge strane, trener Mege, Vladimir Jovanović javno je pohvalio Partizan na ostvarenim rezultatima istakavši da će sutrašnji meč biti izuzetno težak.

- Ako pogledamo njihove rezultate, vidimo da su na pravom putu da njihove ciljeve i ostvare. Dobro znamo šta nas očekuje i kako Željkovi timovi igraju, jako agresivno na oba dela terena, u napadu, a posebno i u odbrani. Za moj veoma mlad i neiskusan tim ova utakmica biće veoma veliki izazov - rekao je Jovanović.

Utakmica se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa početkom od 17.00 časova u četvrtak.

Video: Partizan uradio nešto što niko nije nikad u ABA ligi: Rekordna pobeda crno-belih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hmm

    19. januar 2022 | 18:03

    Pa naravno da su oslabljeni, kad je neki tim igrao u punom sastavu protiv partizana? Split sa 6 igraca, Trento bez 3 amera, Mega bez pola tima, Derbi bez Vinjalesa, Tisme i jos nekih itd itd

  • kako bilo

    19. januar 2022 | 18:36

    Kme kme…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA