≫ 

Kakav debakl Budućnosti u Morači: Nemački Ulm pobedio sa čak +21, Podgoričani na kolenima

Valensija je trijumfovala protiv Promiteasa posle drame i izjednačila se po broju pobeda sa crnogorskom ekipom

  • 1
Džastin Kobs, Aleksandar Džikić, KK Budućnost

Foto: KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Želeće svi u Podgorici da što pre zaborave večerašnju predstavu Budućnosti u Evrokupu. Crnogorski predstavnik odigrao je verovatno jednu od najslabijih utakmica sezone, što je u potpunosti iskoristio nemački Ulm koji je neočekivano došao do pobede u "Morači" - 68:89.

Od početka do kraja ovo je bila utakmica u kojoj se Ulm pitao o rezultatu. Nadali su se navijači Podgoričana novom čudu, nalik onom koje smo videli protiv Burse pre samo nekoliko dana, ali ovoga puta Džikićevi momci nisu imali snage za podvig.

Za to mogu da "zahvale" užasnom šutu za tri poena, koji ih nije služio na celoj utakmici. Sa druge strane, Nemci su lako dolazili do poena pod košem, imali su preko 70% na šutu za dva poena i Budućnost sa tim jednostavno nije mogla da se izbori.

Već posle prve četvrtine koju je Ulm dobio sa 15:30, bilo je jasno da Budućnost teško može bilo šta da "izvuče" iz ovog susreta. Kako je meč odmicao, ta razlika je samo rasla, a Podgoričani nisu uspevali da je spuste na jednocifren nivo.

Pokušali su Džastin Kobs sa 17 poena, tri skoka i četiri asistencije, kao i Petar Popović sa 16 poena, dva skoka i tri asistencije da promene tok stvari, ali nisu imali podršku drugih saigrača. Semaž Kriston je na drugoj strani bio sjajan sa 18 poena uz četiri uhvaćene i šest podeljenih lopti, dabl-dabl je ostvario Kristijano Felisio sa 17 poena i 10 skokova, dok je Džaron Blosomgejm stao na 14 poena uz devet skokova.

U drugom duelu ranog dela programa, Valensija je uspela posle mnogo bolje igre u poslednjih deset minuta da stigne do pobede protiv poslednjeplasiranog Promiteasa u Patri - 68:71.

Slovenac Majki Tobi sa 22 poena i devet skokova predvodio je Špance do pobede, dok je na drugoj strani sa isto toliko poena "dominirao" čuveni Dimitris Agravanis. Junak je ipak Žozep Puerto koji je u završnom minutu pogodio tri slobodna bacanja za Valensiju i doneo joj pobedu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Radonjić pred Asvel: Svi su izašli iz korone, povređeni su se oporavili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA