≫ 

Iznenađenje u finalu Kupa Srbije: Čelebić i Sinovec vodili Borac iz Zemuna do pehara i pobede nad Radničkim!

Kakva partija niželigaša protiv učesnika Košarkaške lige Srbije, oba tima naći će se na Kupu Radivoja Koraća u Nišu

  • 0
Nino Čelebić Foto: HELGE PRANG / AFP / Profimedia

Veliko iznenađenje u finalu drugostepenog Kupa Srbije u košarci! Niželigaška ekipa Borca iz Zemuna došla je do pobede protiv Radničkog iz Kragujevca posle sjajne partije i utakmice gde su vodili svih 40 minuta. Time su obezbedili mesto na završnom Kupu Radivoja Koraća u Nišu koji će se odigrati krajem februara - 86:79.

Tamo će se naći i košarkaši Radničkog, uprkos porazu, što znači da će se ekipama iz ABA lige (Partizan, Crvena zvezda, Mega, FMP i Borac) priključiti pomenuta dva sastava uz lidera Košarkaške lige Srbije na polusezoni, ekipu Zlatibora.

Vrlo je zanimljiv sastav koji je večeras istrčao na teren za ekipu Borca iz Zemuna. Bilo je tu nekoliko košarkaša koji su više nego poznati ovdašnjoj košarkaškoj javnosti poput Stefana Sinoveca, nekada vrlo uspešnog igrača Mege, Partizana, Lijetkabelisa i MZT-a iz Skoplja, te Nina Čelebića kojem je istekao ugovor u Brazilu, a koji je se vratio i igra "za svoju dušu" za Zemunce.

Prvopomenuti je meč završio sa 22 poena uz osam skokova i dve asistencije, dok je Nino ubacio 17 poena uz tri ukradene lopte, a čak šest prekršaja načinjeno je nad njim. Između se uglavio Stefan Balmazović koji je postigao 21 poen uz šest uhvaćenih lopti, a dvocifren je bio još Filip Branković sa 12 poena.

raško katić Foto: MN Press

Na drugoj strani gledali smo solidne partije Ivana Nedeljkovića sa 22 poena uz četiti skoka, te Marka Đerasimovića koji je ubacio samo poen manje i Raška Katića koji je stao na 17 poena (8/21 iz igre), ali to nije bilo dovoljno za veliki preokret.

Borac je u drugoj četvrtini imao rekordnih +24 (42:18), ali je od tog momenta Radnički uspeo da poveže svoje redove i da krene sa topljenjem prednosti. Do poluvremenu je ona pala na "prihvaljivih" 15 poena (51:36), a u poslednjih kvartal se ušlo sa 12 razlike na strani Zemunaca.

Stigao je Radnički na samo posed zaostatka (81:79) posle pogotka Nedeljkovića na minut do kraja, ali je Borac potom odigrao daleko staloženiju završnicu i čak nije dopustio Kragujevčanima da poentiraju do kraja meča za jednu od najvećih pobeda u istoriji kluba.

Video: Radonjić pred Asvel: Svi su izašli iz korone, povređeni su se oporavili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA