≫ 

Vojvodina dominira u KLS: Novosađani srušili Zdravlje i drže čelo tabele, Tamiš brojao do 109 poena

Slodes je sve bliži ispadanju u niži rang

  • 0
KK Vojvodina Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Koronavirus uticao je na to da se u Košarkaškoj ligi Srbije u ovom kolu odigraju samo tri utakmice. Dve su po rasporedu bile zakazane danas, a u obe su pobede ostvarili domaći timovi.

U onom interesantnijem, Vojvodina je posle preokreta u drugom poluvremenu uspela da slavi na domaćem terenu Zdravlje iz Leskovca i da tako krupnim korakom nastavi da gazi ka jednom od dva mesta koja vode u ABA 2 ligu iduće sezone - 78:74.

Usled ogromnog broja odloženih utakmica ostalih timova, Vojvodina trenutno drži prvo mesto na tabeli sa skorom 13-6, a jedini koji mogu da je stignu jesu Zlatibor (11-5), Mladost iz Zemuna (10-5), Sloboda iz Užica (10-6) i Sloga iz Kraljeva (10-6).

Zdravlje se danas pokazalo kao jako dobar rival. Novosađani su morali dobrano da se oznoje, ne bi li upisali svoju 13. pobedu u prvenstvu, a Leskovčani se nisu predavali čak ni kada su gubili sa 76:64 u četvrtoj deonici.

KK Vojvodina - KK Rogaška Foto: Dragana Stjepanović / ABA 2 liga

Serijom 10:0 prišli su na samo posed zaostatka, ali do kraja nije bilo dovoljno vremena da izvuku nešto više iz ovog duela, pa se samo može reći da su skupo prodali kožu.

Novosađane je do pobede vodio Nemanja Popović sa 22 poena i pet skokova, a istakao se i Krsto Bjelica sa 13 poena uz sedam uhvaćenih i četiri podeljene lopte sa igračima. Dušan Beslać je imao dabl-dabl učinak od 12 poena i 13 skokova.

Na drugoj strani, Stefan Đorđević je postigao 22 poena za Zdravlje, a Lamonte Kornelijus Hadson izbrojao je do 15 poena uz šest skokova. Još jedan Amerikanac, Noa Blekvel susret je završio sa 13 poena.

KK Vojvodina - KK Rogaška Foto: Dragana Stjepanović / ABA 2 liga

U derbiju začelja tabele, Tamiš je napravio veliki korak napred, pošto je savladao poslednjeplasirani Slodes sa više od sto postignutih poena i time ga gurnuo u "ambis" - 109:78.

Imala je pančevačka ekipa zaista ogromne probleme u prethodnom periodu sa povredama, zarazom koronavirusom, a njihov trener je pokušavao na sve načine da sklopi koliko-toliko kvalitetan sastav za nastup u ligi.

Konačno je sve leglo na svoje mesto, a pojačanje u vidu Patrika Terensa Hardija se pokazalo kao pun pogodak. Amerikanac je ubacio 22 poena i bio je najefikasniji, a ispratili su ga Marko Šinik sa 18 poena uz četiri skoka i sedam asistencija, te Vasilije Kovačević sa dva poena manje uz sedam uhvaćenih lopti. Čak sedam igrača Tamiša bilo je dvocifreno.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Radonjić pred Asvel: Svi su izašli iz korone, povređeni su se oporavili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA