≫ 

Senzacija u Pioniru: Megina "deca" držala čas košarke Partizanu, Smit trojkom "ubio" crno-bele!

Oslabljena Mega, trojkom Amerikanca šest sekundi pre kraja, savladala Partizan

Košarkaši Mege napravili su veliko iznenađenje i savladali su ekipu Partizana rezultatom 93:90 u zaostalom meču 13. kola ABA lige. Junak utakmice bio je Amerikanac Smit koji je trojkom šest sekundi pre kraja doneo trijumf gostima i najveće iznenađenje sezone.

Smit je meč završio sa 13 poena, mlađani Jović sa 14, a Rus Ružancev sa 20 u redovima Mege, dok su kod Partizana Panter sa 24, Lesor sa 15 i Smailagić sa 14 bili daleko najbolji.

Košarka ABA liga Partizan Mega

Foto: MN Press

Mega je od samog starta meča pokazala da je došla po pobedu u halu ''Aleksandar Nikolić''. Bili su u prednosti tokom čitave prve deonice, da bi taj period igre završili sa četiri poena prednosti.

U drugoj deonici gledali smo rezultatsku klackalicu sve do njenog kraja, kada tim Vlade Jovanovića pravi ogromnih +9 na poluvremenu. Iako se činilo da desetkovana Mega neće moći da održi isti ritam meča i tokom treće četvrtine, upravo su u tome uspeli i takođe sa devet poena prednosti ušli u poslednjih 10 minuta.

Iako je Partizan pokušavao da se vrati u meč, u tome nije uspevao, pa je na polovini poslednje deonice prednost Mege bila dvocifrena.

Na krilima Pantera vratio se Partizan, a onda i pogotcima sa slobodnih bacanja Matijasa Lesora uspeo da izjednači na 36 sekundi do kraja meča. Nakon promašenog bacanja Lesora, Smailagić dolazi do lopte, pravi faul u napadu i daje mogućnost Jovanoviću da traži tajm-aut.

Nakon tajm-auta loptu u svoje ruke uzima Skuči Smit, rešava sve sam i step-bek trojkom cepa mrežicu za konačnu pobedu. Pokušao je Panter šutem sa devet metara da meč uvede u produžetke, ali u tome nije uspeo, pa je Mega napravila ogromnu senzaciju.

Mega, Luka Cerovina

Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

4/4

10. minut - Dva bacanja pogađa Lesor, a potom krade Panter loptu Joviću, pa Lesor dobija dva slobodna bacanja, ali koristi samo jedno. Tajm-aut Jovanovića na 30 sekundi do kraja. Smit uzima loptu u svoje ruke, radi sve sam i pogađa sa korakom unazad za 93:90. Panter promašuje daleku trojku za produžetak. Mega je pobedila!

9. minut - Trojka Pantera, pa promašaj Ruženceva. Tri slobodna bacanja dobio je Panter nakon faula na šutu Rudana, sva tri pogađa Amerikanac i sada je samo tri razlike za Megu.

8. minut - Agresivnost Pantera je naterala Jovića na grešku u vođenju. Pantera blokira Rudan, a Simanić pogađa trojku za ogromnih +8 Mege na malo više od dva minuta do kraja. Poslednji tajm-aut uzima Obradović.

7. minut - Pokušaj Ruženceva izlazi iz koša, Jović povlači mrežicu i napad je za Partizan. Smit rešava mis-meč protiv Ledeja, a na drugoj strani tri sekunde u reketa Smailagića.

6. minut - Ružencev pogađa trojku i upisuje svoj 20. poen. Smailagić gubi loptu, na drugoj strani alej-up koji završava Boriša Simanić i ponovo je +6 za Megu. Tajm-aut Obradovića. Smailagić poentira na obruču.

 

5. minut - Simanić promašuje trojku, ali lopta se od Kuruca odbija u aut. Ružencev ne uspeva da reši Pantera sa niskog posta, na drugoj strani Avramović napada koš i dobija dva slobodna bacanja. To je ujedno i peta lična greška Vujića koji je ubacio osam poena. Rudan umesto njega ulazi na parket. Avramović pogađa oba bacanja. Spetljao se Simanić, kontra Partizana i trojka Kevina Pantera. Samo poen zaostatka za crno-bele, navijači su se razgalamili, a tajm-aut zove Vlada Jovanović. Serija 9:0.

4. minut - Panter promašuje, ali hvata svoj promašaj, faul Mušikića. Brza akcija iz auta i poeni Kuruca. Koprivica smečuje Smita iako je ovaj napravio prednost. Ovo bi moglo da raspali crno-bele. Nakon blokade i zakucavanje Koprivice, tajm-aut Jovanovića, Partizan je na -6.

3. minut - Trojku vraća Avramović, ali Jović ostaje sam u desnom korneru i ubacuje novu trojku. Fantastična partija Nikole Jovića, koji je bio najavljen kao jedan od igrača koji bi trebalo da propuste ovu utakmicu. Tajm-aut Željka Obradovića.

2. minut - Seriju promašaja prekida Smailagić nakon lepog rolinga. Na drugoj strani Smit ubacuje trojku za novo dvocifreno vođstvo svog tima.

1. minut - Agresivna odbrana Partizana tera Smita na grešku u koracima. Smailagić izblokiran na šutu za tri poena, ali od Cerovine se lopta odbija u aut. Dangubić promašuje poludistancu, a na drugoj strani koraci Rudana. Tvrdo na startu poslednjih 10 minuta.

3/4

10. minut - Koprivica komplikuje i gubi loptu. Jović promašuje, ali isto čine Koprivica, Smailagić i Avramović. Mega ima +9 na ulasku u 4/4.

9. minut - Ledej promašuje trojku, hvata promašaj, pa promašuje i za dva. U ovim trenucima gledamo festival promašaja. Fantastična blokada Ledeja nad Jovićem, dva minuta nije bilo poena. Dva slobodna bacanja ima Avramović nakon faula Cerovine. Polovičan učinak. Na drugoj strani nova trojka Nikole Jovića.

7. minut - Simanić promašuje trojku, ali Ružencev hvata ofanzivan skok i poentira. Smailagić ponovo agresivan u napadu, ovoga puta pogađa uz faul Mušikića. Smailagić promašuje bacanje, Kočović pogađa za dva poena, a Dangubić promašuje otvorenu trojku.

6. minut - Posle dobrog prodora Ruženceva trojku pogađa Smailagić, a zatim Vujić pravi faul u napadu, njegova četvrta lična greška. Smailagić ide na ulaz, faul pravi Simanić, pa će košarkaš Partizana na liniju slobodnih bacanja. Polovičan Smailagić, Partizan je na -5.

Košarka ABA liga Partizan Mega

Foto: MN Press

5. minut - Mur pogađa uz faul Smita, pa siguran i sa linije penala. Cerovina promašuje otvorenu trojku, pa isto čini i Mur. Lesor pravi faul u borbi za poziciju, njegova treća lična greška, pa mora Obradović da ga vadi iz igre, Smailagić umesto njega.

4. minut - Dangubić pogađa trojku, pa Vujić pogađa veoma težak šut jednom rukom. Novi poeni Vujića, ovoga puta iz kontre, za ponovno dvocifreno vođstvo.

3. minut - Trojka Mura, prvi košarkaš Partizana koji pogađa trojku osim Pantera. Ne uspeva Partizan da veže dva dobra napada, ali Ružencev uspeva da upiše nove poene. Trifunović promašuje trojku, ofanzivni skok Lesora, pa faul na njemu. Panter prolazi do koša, Ružencev pravi neiskusan faul za 2+1 Amerikanca. Dobar pas Rudana za Simanića koji zakucava.

1. minut - Dva neiskorišćena napada Partizana i jedan Mege na otvaranju drugog poluvremena. Ružencev pogotkom za dva poena prekida tu seriju.

2/4

10. minut - Sada i Cerovina pogađa za tri i ide na dvocifrenu prednost. Panter promašuje, Ledej dolazi do ofanzivnog skoka i pokušava da završi na obruču, ali mu Cerovina izbija loptu. Panter ponovo promašuje, sada iz reketa, Lesor hvata loptu i iznuđuje faul Jovića za dva bacanja. Pogađa centar Partizana oba bacanja i spušta zaostatak na devet poena, a Jović promašuje s pola terena, pa se na veliki odmor odlazi sa rezultatom 55:46 - neočekivano za Megu.

9. minut - Smit sada uspeva da poentira pored Smailagića, ali na drugoj strani Panter pogađa trojku iz desnog kornera. Na manje od dva minuta do kraja prvog poluvremena Mega vodi 46:44. Vlada Jovanović traži tajm-aut, a nakon njega Nikola Jović sjajno pravi prednost i poentira pod faulom Pantera. Precizan i sa linije penala. Mur promašuje sa poludistance, a Mušikić ubacuje šut za tri za maksimalnih +8 Mege.

8. minut - Glas promašuje trojku, a Smailagić pravi faul pri građenju i šalje na liniju slobodnih bacanja Rudana, koji je pogodio jedno slobodno bacanje. Smailagić nakon rolinga pronalazi Pantera u korneru, koji ovoga puta ne promašuje. Mušikić u mis-meču rešava Avramovića, koji na drugoj strani promašuje. Smit je pokušao da ide na obruč, ali ga je Smailagić sjajno ''smečovao''. Mušikić sada pogađa i trojku, dok Panter razdvaja odbranu, pa dobija i faul i dva bacanja. Neočekivano, promašio je jedno.

6. minut - Greši Avramović, Megi se otvara prilika za kontru, koju izabranici Vlade Jovanovića sjajno koriste i završavaju je zakucavanjem Rudana za novo vođstvo - 37:36. Tajm-aut je pozvao Željko Obradović. Panter ostaje sam u korneru, ali promašuje trojku, dok na drugoj strani Ružencev promašuje šut za tri na isteku napada.

5. minut - Koprivica pogađa dva bacanja nakon faula Vujića, odgovara trojkom Ružencev. Ledejeva trojka izlazi iz koša, a Vujić pravi faul nad Smailagićem pri građenju i šalje košarkaša Partizana na liniju slobodnih bacanja, a on koristi oba. Sjajan pas Rudana za Cerovinu, koji je pokušao da završi, ali mu je Ledej ''spustio roletnu''. Nakon toga košarkaš Mege gazi čeonu liniju.

4. minut - Skuči Smit baca ''er-bol'', a onda promašuje Koprivica sa poludistance, pa Cerovina za tri. Koprivica pravi faul, što predstavlja izlazak iz bonusa Partizana. Mega je već  u bonusu.

3. minut - Kuruc je povukao kontru i nakon faula Mušikića dobio dva bacanja, oba je pogodio i vratio vođstvo svojoj ekipi. Rudan na asistenciju Kočovića vraća prednost svojoj ekipi, pa Madar pogađa o tablu sa zvukom sirene za novu rezultatsku klackalicu. Potom dobra odbrana Avramovića, pa alej-up kombinacija Madara i Smailagića u kontri. Bogavac odgovara trojkom za izjednačenje - 33:33. Veoma sadržajna utakmica u odličnom ritmu.

1. minut - Rudan otvara drugi kvartal svojim poenima u igri jedan na jedan protiv Smailagića. Partizan ''prodaje'' akciju iz čeonog auta, Avramović poentira uz faul Kočovića, a Željko Obradović traži namernu ličnu grešku, pa će sudije pogledati snimak. Sudije su faul okarakterisale kao običan, pa je Avramović dobio dodatno bacanje koje je pogodio. Pokušao je Partizan presing po čitavom terenu, ali Lesor pravi faul, svoj drugi. Balša Koprivica ulazi u igru umesto Francuza. Nakon izgubljene lopte Bogavca, Madar i Koprivica rešavaju akciju dva na dva, pa centar Partizana stiže do poena.

1/4

10. minut - Rudan promašuje šut za tri, Mega hvata ofanzivan skok, ali bez realizacije. Na drugoj strani Panter greši, a iz kontre poentira Jović. Panter nastavlja da bude agresivan, ali dobija blokadu. Loš faul Madara nad Bogavcem, koji pogađa jedno od dva bacanja za vođstvo svoje ekipe od 23:22. Lesor gazi čeonu liniju, Jović pogađa trojku preko ruke Avramovića, dok Madar promašuje šut za tri uz zvuk sirene, pa nakon prvih 10 minuta Mega ima prednost od 26:22.

Košarka ABA liga Partizan Mega

Foto: MN Press

7. minut - Mega je preuzela vođstvo 15:11, Samson Ružancev pokazuje kvalitet, ali su crno-beli uzvratili serijom 7:0. Panter i Madar su "odmenili" Lesora u napadačkim kreacijama...

5. minut - Nezaustavljiv je Lesor, ubacio je 10 od prvih 11 koševa Partizana! Za dva je gotovo besprekoran (3/4), sa penala perfektan (4/4). Gosti prate, imaju i oni sovjih aduta iako su debelo desetkovani za ovaj meč. Vujić, Ružencev i Smit vode napade gostiju - 11:10.

3. minut - Sjajno otvaranje utakmice za Lesora, koji igra u životnoj formi reklo bi se. Ubacio je prviih pet poena za Partizan, toliko imaju i gosti na svom kontu - 5:5.

O MEČU

Trener "roze tima" Vlada JOvanović za meč ABA lige (Pionir, 17) ne može da računa na udarne pesnice ekipe iz raznoraznih razloga. Zbog bolesti i povreda neće igrati Nikola Đurišić, Malkolm Kazalon, Karlo Matković, kao i Poljak Aleksander Balčerovski.

Uz to, Aleksa Uskoković koji je prešao u Megu posle 27. decembra nema pravo nastupa u skladu sa propozicijama regionalnog takmičenja.

Da glavobolja po Megu bude još veća, Nikola Jović i Mladen Vujić posle preležanog koronavirusa još nisu u punom trenažnom procesu, pa je i njihov nastup na sutrašnjoj utakmici više nego upitan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    20. januar 2022 | 20:31

    Molim grobare da navedu JEDAN iole ozbiljan tim koji ste pobedili od kada je došao Rumenko

  • Дража

    20. januar 2022 | 20:38

    Сад сам схватио шта се уствари десило вечерас! Играчи Меге су мислили да играју са Звездом,па су запели као и увек (а партизану се стално склањају), јер 70% играча партизана је играло у Звезди!

  • Bojan

    20. januar 2022 | 20:42

    Žoc, još si tu? Ne brukaj nas više i ne uzimaj tolike pare a ne vrediš ništa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA