≫ 

Zvezda sijala, pa izgubila u Francuskoj u poslednjim sekundama!

Šteta, Beograđani proćerdali dvocifrenu prednost iz prvog poluvremena

ognjen dobrić Foto: MN Press

Košarkaši Zvezde izašli su na teren posle 19 dana pauze, i poraženi su u Francuskoj od Asvela u okviru 20. kola Evrolige rezultatom 69:67 posle trilera i dramatičnog finiša. Šteta, crveno-beli nisu uspeli da naplate odlično prvo poluvreme u kojem su gotovo konstantno bili u dvocifrenom vođstvu, pali su u trećoj deonici, pridigli se u periodu odluke, a onda i nokautirani od ruke Krisa Džonsa u poslednjim sekundama utakmice.

Ognjen Dobrić je imao šansu da donese pobedu, uzeo je šut za tri u završnim momentima, međutim nije izrastao u junaka, lopta je završila daleko od obruča, za slavlje domaćih igrača i navijača.

Upravo je Dobrić bio najefikasniji kod Zvezde sa 20 poena, trojkama je održavao crveno-bele u blagoj prednosti u nastavku, četiri dalekometna hica ubacio je Zvezdin krilni košarkaš, međutim ovog puta to je bilo nedovoljno da se ostane iznad površine.

Osim treće, najlošije deonice po Zvezdu, meč je prelomila i činjenica da je Nikola Kalinić zbog pet ličnih grešaka završio duel na tri i po minuta pre kraja. Bez najboljeg, sve je teže išlo po goste.

Upravo je Zvezdin najbolji igrač presedeo veći deo treće deonice zbog tri faula koja je pokupio u prvom delu meča, i baš je taj period bio i najkritičniji za goste, a najbolji po domaći sastav. Predvođeni jurišnikom Lakombom, Asvel je taj period meča rešio u svoju korist 24:13 i uveo utakmicu u rezultatski egal koji je bio na snazi do samog kraja.

A sve je sredinom druge deonice delovalo bajkovito po Radonjićev tim.

Poenima Stefana Markovića crveno-beli su stekli vođstvo od 25:11. U tim momentima gosti su apsolutno vladali situacijom na terenu u oba pravca, Asvel je tek sporadično "davao znake života", a čini se da je i treći prekršaj Kalinića, pred sam kraj poluvremena, bio jedan od detalja koji su bitno uticali na ishod meča.

Radonjić je, rekosmo, Kalinića dugo čuvao na klupi u trećem periodu, uveo ga u međuvremenu, a ovaj ekspresno napravio i četvrti faul, pa je opet morao napolje. Vratio se Kalinić u poslednjoj četvtini kada se rezultat lomio, vezao seriju 5:0, doneo preokret, ali je opet platio ceh zbog svoje požrtvovane igre - zaradio je petu ličnu i ostavio saigrače pred najbitniji deo meča.

Konačno, Zvezda je poklekla, iako je Dobrić trojkom za 67:67 doneo nadu u "hepiend". Džons je osetio momenat, bio je u naletu i dobrom ritmu, preuzeo je naredni napad i doneo pobedu domaćoj ekipi.

Zvezda posle ovog meča ima skor 7-12, Asvel 9-11 pred nastavak takmičenja.

ASVEL - CRVENA ZVEZDA 69:67 (11:17, 14:18, 24:13, 20:19)

ASVEL: Džons 17, Kaudi 2, Lakomb 17, Dio 3, Najt 4, Risašer, Gist 9, Fal 9, Osetkovski 7, Strazel 5, Adetkoumbo 1.

CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Davidovac 2, Mitrović 9, 7sk, Lazić 2, Kalinić 9, Dobrić 20, Holins 5, Ivanović, Marković 2, Vajt 12, Kuzmić 2

ASVEL - CRVENA ZVEZDA 69:67

Evroliga, 20. kolo

Uniks - Barselona 70:64

Zenit - Monako 77:86

Fenerbahče - Žalgiris 73:67

Alba - Real Madrid 74:89

Makabi - Olimpijakos 84:69

Petak

CSKA - Armani 57:67

Anadolu Efes - Panatinaikos 82:81

Baskonija - Bajern 77:84

Asvel - Crvena zvezda 69:67

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Ovako je Mega srušila Partizan: Trojka Smita 10 sekundi pre kraja presudila crno-belima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    21. januar 2022 | 23:16

    Ma pusti bre Zvezdu i Partizan ,hoće da nam uzepaju predsednika po šesti put .

  • Rasomon

    21. januar 2022 | 22:59

    Opet gubimo utakmicu kad imamo zadnji napad. Umjesto da idemo na prodor pod kos, mi sutiramo trojku sa 8 metara, a imali smo pun napad do kraja. Strasna glupost!

  • El pistolero

    21. januar 2022 | 23:11

    Crni Lazic koga god da je cuvao veceras,taj ga je zatrpao kosevima.ovaj zadnji napad ne treba ni komentarisati gde dzones protrcava pored njega kao da ne postoji na terenu.celu godinu igramo bez centra ali radonjic kao da tera nekom inat i igra sa kuzmucem i mitrovicem koji nemaju kvalitet za eveoligu.3utakmice za redom gubimo na jednu loptu zbog radonjica i forsiranja woltersa da resava on kada se odlucuje.nas zadnji napad 24 sekunde,od toga lopta kod ivanovica 22,pas za dobrica na 10 metara od kosa i air ball.ne treba vise da igramo evroligu i da se nerviramo zbog lazica,davidovca,kuzmuca,simonovica.nek proba neko drugi,mi od ovoga nista nemamo,4godine za redom igramo rekreativno vec tamo od decembra,januara kada top8 postaje misaona imenica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA