≫ 

Nova istorijska partija Jokića: MVP se poigravao s rivalima, pogađao trojke s 10 metara

Ipak, ni 11. tripl-dabl Srbina ove sezone nije pomogao Denveru da slavi protiv Memfisa

  • 3
Nikola Jokić, denver Nagets, Memfis Grizlis Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić je odigrao novu MVP partiju, ali ovoga puta njegov Denver nije uspeo da slavi protiv Memfisa, koji je na kraju odneo pobedu iz Kolorada sa 122:118.

Jokić je upisao novi tripl-dabl, njegov 11. ove sezone, a ukupno 68. u karijeri. Imao je 26 poena, 11 skokova i 12 asistencija.

Ovo mu je ujedno bio i četvrti vezani tripl-dabl, što niko pre njega nije uradio u istoriji Denvera.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se savladaju Grizlisi, koje je predvodio odlično raspoloženi Dža Morant, koji je ubacio 38 poena, koji je bio šest poena daleko od svog rekorda karijere.

Džeren Džekson je takođe dao značajan doprinos sa 20 poena, uključujući i ključnu trojku za Memfis na 40 sekundi pre kraja, kojom su se Grizlisi odlepili na četiri poena razlike u finišu, što se na kraju ispostavilo kao nedostižno za Denver.

Pored Jokića raspoložen je bio i Vili Barton, koji je ubacio 27 poena, ali su na kraju Grizlisi došli do svoje 32. pobede u sezoni i trenutno su treći na tabeli zapadne konferencije sa skorom 32:16, dok je Denver na šestom mestu sa učinkom 23:21.

Jokić je još jednom pokazao zašto je aktuelni MVP i zašto je jedan od glavnih kandidata da odbrani tu titulu i ove sezone.

Imao je neke neverovatne poteze, pogodio je jednu dalekometnu trojku u finišu prvog poluvremena sa 10 metara, ali je imao i asistencije od kojih se rivalima zavrtelo u glavi.

Neke od njegovih poteza pogledajte u videu koji je pred vama.

Za Denver nije na ovom meču igrala nova akvizicija, Demarkus Kazins, koji je uoči ovog meča potpisao 10-dnevni ugovor. Kako je trener Majkl Meloun objasnio, osećao je određeni problem pred meč, pa ćemo videti šta Nagetsi od njega mogu da očekuju u narednom periodu, gde ih čeka serija od još pet utakmica u kratkom vremenskom razmaku.

Sledeća je već za dva dana, kada dočekuju Detroit.

Video: Što mi nisi svirao faul? Jokić pobesneo i krenuo da bije sudiju, zamalo tuča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mito

    22. januar 2022 | 08:52

    Brate ovo je savrsenstvo ali ne mozes sam pobediti🇷🇸🙏👍

  • jos uvek

    22. januar 2022 | 07:26

    on ima 0 (nula) sampionskih nba titula

  • Realan

    22. januar 2022 | 07:21

    Treba svaki dan da pišete da Nije hteo da igra za reprezentaciju Srbije zato što morao da vozi konje!!! Koga interesuje šta radi za amerikance.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA