FMP istrošio "municiju" u poslednja dva minuta: Mornar posle dosta drame naneo poraz Panterima

Barani su uspeli da odigraju staloženije u samoj završnici i sa linije za slobodna bacanja "overili" su pobedu

  • 0
KK Mornar Bar - KK FMP Železnik Foto: ABA liga - KK Mornar Bar - MEDIA PRO

Drama sa lošim krajem za FMP! Ekipa iz Železnika dugo je bila u igri za pobedu na teškom gostovanju u Baru, ali je na kraju ipak morala da pruži ruku protivniku. Mornar se bolje snašao u završnici i zasluženo je slavio trijumf - 82:78.

Zaista fantastičnu i napetu utakmicu smo gledali u "Topolici" od početka do kraja. Nijedna od ekipa nije uspevala da dođe do neke opipljivije prednosti i uglavnom smo gledali rezultatsku klackalicu uz koju smo ušli i u samu završnicu meča.

Na dva minuta pred kraj rezultat je bio nerešen (75:75) nakon čega se FMP potpuno ugasio. Ređali su se promašaji tima iz predgrađa srpske prestonice, a jedan od tragičara bio je Geret Nevels koji je promašio par šuteva iz ne baš rezonskih pozicija.

Sa druge strane, Mornar je bio dovoljno smiren sa linije za slobodna bacanja i uspeo je da ostvari vrlo važnu, sedmu pobedu u ABA ligi, koja ga vraća u život kada je reč o borbi za plasman u plej-of ABA lige, a nakon užasnog starta sezone.

Kada je reč o FMP-u, tim Nenada Stefanovića još visoko leti na tabeli regionalnog prvenstva. Ekipa iz Železnika ima deset pobeda uz samo četiri poraza i trenutno deli treće mesto na tabeli.

Najefikasniji u pobedi tima iz Bara večeras bio je Aleksandar Lazić koji je uspeo da "izbroji" do 19 poena uz četiri skoka, a pratio ga je Sead Šehović sa dva manje uz sedam skokova. Jedini je dvocifren još bio Nemanja Gordić koji je "dobacio" do 14 poena.

U timu FMP-a videli smo finu napadačku partiju Nevelsa, uprkos svim promašajima. Ovaj Amerikanac postigao je 17 poena uz osam skokova, a dobre partije su pružili još Danilo Tasić sa 12 poena i osam uhvaćenih lopti, Brajs Džons koji je ubacio 11 poena uz osam asistencija i mladi Aleksa Stepanović sa sedam poena i tri skoka.

Video: Nikad nisu igrali za Partizan i Zvezdu: Najbolji srpski košarkaši van večitih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA