≫ 

Madrid ostao u suzama: Mirotić "slomio" Real za veliku pobedu Barselone u košarkaškom El Klasiku!

Najbolji košarkaš katalonskog tima odigrao je sjajnu utakmicu posle pauze zbog korone

  • 0
nikola mirotić

Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Barsa kao srećnija izlazi iz velikog El Klasika! Košarkaši katalonskog kluba uspeli su u velikom derbiju protiv Reala da dođu do pobede posle odlično odigrane utakmice u "Vizink Centru". Videli smo apsolutno sve, a može se reći da je tim Šarunasa Jasikevičijusa zasluženo slavio - 75:85.

Pravi košarkaški spektakl podarili su nam večeras Real Madrid i Barselona u velikom El Klasiku i borbi dva prvoplasirana tima ACB lige. Utakmica koja je bila povratnička za Nikolu Mirotića u gostujućem sastavu posle pozitivnog testa na koronu, donela je velike turbulencije.

Jer nakon nešto boljeg starta utakmice domaćeg sastava, Barselona je uspela da preuzme konce u svoje ruke i da tokom treće četvrtine stigne i do dvocifrene prednosti. Pokušavao je Pablo Laso da pronađe rešenje za probleme njegovog tima i to je konačno uspeo u četvrtoj deonici.

Iako je na njenom startu Barselona stigla do maksimalnih +12, Real Madrid je potom ušao furizoan niz od 10:0, čime je prišao na samo posed zaostatka. Usledila je nesportska greška nad Mirotićem, od koje Katalonci nisu izvukli mnogo - samo poen, što je obećavalo dramatičnu završnicu.

Međutim, do nje nije došlo, prevashodno zbog mirne i staložene igre Barselone. Kako je bilo očigledno da će gosti odneti pobedu na ovom susretu i kako se bližio kraj, tako je ključalo nezadovoljstvo u "Vizink Centru", a ono je uglavnom bilo usmereno ka sudijama.

 

Ređale su se tehničke greške i promašaji Reala, a Barselona je uz pogotke Nikole Mirotića, kojeg su navijači Reala "dobrano" izviždali, stigla i do dvocifrene pobede, koja ih je približila velikom rivalu na tabeli.

Najefikasniji u pobedi Barse bio je Sertač Šanl sa 17 poena uz pet skokova, tri manje postigao je Kajl Kjurik, dok je Mirotić stao na 13 poena. Na drugoj strani, dvocifreni su bili samo Valter Tavares sa 12 poena i Serhio Ljulj sa 11 poena.

Zbog velikog broja odloženih utakmica ne može se sagledati pravo stanje, tek Real trenutno stoji na skoru 16-2, dok je Barselona odmah iza sa 12-3 i tri meča manje.

Video: Gde ćeš na Bjelicu bez opreme? Srpski košarkaš zazidao košarkaše Pistonsa za poen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA