Apić i Nenadić umalo režirali senzaciju protiv Evroligaša: Uniks gubio -19, pa u drami srušio Zjelonu Goru

Velika šteta za poljski tim za koji nastupaju srpski košarkaši

  • 0
Dragan Apić Foto: Twitter / Printscreen / Enea Zastal Zielona Gora

Malo, zaista malo je nedostajalo da najjači tim Uniksa padne ove večeri u Poljskoj u okviru VTB lige. Zjelona Gora imala je ogromnu prednost protiv ruskog sastava punog zvezda, ušla je u poslednjih pet minuta sa dvocifrenom prednošću, ali ni to nije uspela da sačuva - 80:85.

Zaista veliki preokret je napravio Uniks i tako ostavio naše Nemanju Nenadića i Dragana Apića bez senzacije, uprkos odličnim partijama. Koliko su njih dvojica dobro odigrali, govori i sama statistika.

Posebno impresivan bio je Apić koji je za 28 minuta provedenih na terenu imao samo dva promašaja i ostvario je dabl-dabl. Postigao je 20 poena uz 12 skokova i tri asistencije, a za dva je šutirao 9/11. Sa druge strane, Nenadić je ubacio 11 poena uz dve uhvaćene i tri podeljene lopte saigračima.

Ipak, u pobedničkom timu su baš kada je bilo potrebno zablistali Džon Braun sa 20 poena uz devet skokova i Mario Hezonja. Poznati "Super Mario" postigao je 19 poena uz šest uhvaćenih lopti, a na sve to se naslonio i Ajzea Kenan sa dva poena manje.

Zaista, kada se pogleda tok meča, neverovatno je šta je sebi večeras Zjelona Gora dopustila. Imali su +15 na poluvremenu, potom su i tokom treće deonice održavali tu razliku, a i kada se činilo da su u četvrtoj deonici upali u krizu, opet su se vratili na +10.

Međutim, tada je usledio brutalan odgovor Uniksa, koji je od 78:68 došao do 78:82 i tako ostavio sve snove Zjelone Gore o pobedi u prašini. Do kraja, kroz penal završnicu, Rusi su tu pobedu i sačuvali.

Uniks ostaje prvi na tabeli VTB lige sa skorom 10-2, dok je Zjelona Gora poslednjeplasirana sa 1-10 i malim šansama da se posle novog poraza domogne plej-ofa.

Video: Budućnost preživela Laktaše: Strepela je do poslednje sekunde u dramatičnoj završnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA