≫ 

Srpski plej "čuva" bivšeg Evroligaša: Musić bio bez promašaja tri četvrtine za dominantnu pobedu Arke

Arka iz Gdinje se ovim trijumfom i definitivno odvojila od zone ispadanja

  • 0
Novak Musić Foto: Printscreen / Energa Basket liga

Mnogi ljubitelji košarke setiće se vrlo rado vremena kada je čuveni Prokom gospodario evropskom scenom. Poljska ekipa koja je nekada igrala i u četvrtfinalu Evrolige, a donedavno i u Evrokupu sa Partizanom sada nije na tolikom glasu. Naprotiv, bori se za opstanak u Energa Basket ligi, ali je dobra vest da je "čuva" jedan srpski košarkaš.

Arka iz Gdinje, kako se sada ovaj klub zove, uspela je da u vrlo važnom meču poljskog šampionata savlada GTK Gljivice na domaćem terenu uz gotovo perfektnu partiju Novaka Musića, koji je bio bez promašaja pune tri četvrtine - 84:68.

Nekadašnji košarkaš Mege, OKK Beograda, Igokee i Podgorice vratio se na teren posle kraće pauze zbog manje povrede i još jednom je pokazao da je glavna pokretačka snaga ekipe sa obala Baltičkog mora. Treba napomenuti i da je reč o našem nekadašnjem mladom reprezentativcu, koji je prošao kroz sve selekcije nacionalnog tima Srbije.

Košarkaši gostujućeg tima nisu imali rešenja za sjajnog Novaka, koji je na kraju meč završio sa 18 poena (5/7 za dva, 1/1 za tri, 5/5 sa linije za slobodna bacanja) uz četiri skoka i pet asistencija, što ga svakako stavlja u konkurenciju za najbolju petorku ovog "okrnjenog" kola Energa Basket lige, koja baš kao i sve ostale, muku muči sa koronavirusom i odlaganjem utakmica.

Današnja utakmica rešena je u drugoj četvrtini, kada je Arka uspela da se odlepi na dvocifrenu razliku, koju potom Gljivice gotovo da nisu uspevale da vrate na jednocifren nivo. Išla je ta prednost do maksimalnih +20, a srpski trener ove ekipe, Miloš Mitrović, moći će da bude i više nego zadovoljan prikazanom igrom svojih pulena.

Ovo je bila prva pobeda Arke posle serije od pet uzastopnih poraza i sada sa skorom 7-13 zauzimaju 12. mesto na tabeli Energa Basket lige. Sa druge strane, Gljivice ne znaju za pobedu već 11 rundi i poslednje su na tabeli sa velikim izgledima za selidbu u niži rang takmičenja, naročito posle današnjeg rezultata.

Za Arku je ove sezone nakratko nastupao i Nikola Mišković, ali je on posle nešto slabijih partija sporazumno raskinuo ugovor sa poljskom ekipom.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Budućnost preživela Laktaše: Strepela je do poslednje sekunde u dramatičnoj završnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA