Radonjićev monolog posle drame: "Bilo je 'gore-dole', daleko smo od igre koju smo imali pre svih problema"

Trener Crvene zvezde dugo je pričao posle velike pobede svog tima na gostovanju protiv Cedevita Olimpije

  • 2
Dejan Radonjić Foto: Youtube / Cedevita Olimpija / Printscreen

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da posle velike drame slave na gostovanju Cedevita Olimpiji u Ljubljani. Pogocima Nikole Ivanovića sa linije za slobodna bacanja, crveno-beli tim stigao je do trijumfa, koji ih ostavlja na čelu tabele ABA lige - 82:83.

Na konferenciji za medije posle utakmice, trener gostujućeg tima, Dejan Radonjić imao je jedan dugačak monolog. Objasnio je da je ovo bio jako nezgodan period za sve u klubu.

- Posle jednog izuzetno teškog perioda za nas, koji je predugo trajao i prvo ritma koji je bio težak nas, a onda i korone gde smo ostali skoro bez čitavog tima i nismo predugo bili zajedno, trenažni proces je trpeo. Pokušali smo pre ovog meča u Evroligi nešto da uradimo, tamo je bilo evidentno da je to daleko od onoga što smo radili pre tih problema i pauze od preko 20 dana. Ritam koji je iziskivao da nosimo sve napore i probleme koje smo imali - počeo je Radonjić.

Potom je pohvalio ekipu Cedevita Olimpije, istakavši sve kvalitete koje su imali tokom ove sezone.

- Došli smo da igramo protiv Olimpije koja je dobra i za koju imam samo reči hvale. Napravili su promene, dobro igraju. Tokom meča smo neke stvari bolje radili nego što je to bilo u Francuskoj, ali bilo je tu jako dosta stvari koje nisu bile tipične za naš tim. Moramo da igramo sa energijom, a zbog okolnosti to nismo imali. Početak vrlo mekan, odbrana je bila loša i malo smo se konsolidovali pred kraj prve četvrtine, u drugoj je to bilo bolje, ali smo imali greške koje nisu tipične za nas.

Kaže Radonjić da je postojalo dosta uspona i padova, ali da je na kraju ipak pobeda završila na strani Zvezde.

- Generalno je bilo "gore-dole", brzo smo padali, pravili smo greške i dozvolili da iz prednosti dođemo u jedan zavidan minus za samu završnicu. Gusta završnica, uspeli smo da budemo dobri u zadnjim minutima, da odbranimo i pogodimo i dođemo do za nas važne pobede. Nama sledi ritam koji je takav kakav jeste, mi moramo da pronalazimo alternativna rešenja, kako bismo ekipu dizali. Idemo za Atinu, potom imamo meč sa Mornarom, pa dupli program. Neće to biti lako, ova pobeda zato još dobija na značaju - zaključuje trener Zvezde.

Video: Pogledajte dramu u Ljubljani i kako je Zvezda u poslednjem minutu dobila Cedevitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokan

    24. januar 2022 | 21:19

    Na bananama i to filovanim!

  • Зоран Ловћенац

    24. januar 2022 | 21:10

    Брука од играча и заклагања,срамота.Сви да чувате овце

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA