Studenti oborili "fenjeraša" na ispitu: Split bez šanse u Podgorici, situacija sve teža

Hrvatska ekipa sve je bliža ispadanju iz ABA lige, iako ima još dosta da se igra

  • 0
KK Split, Šenon Šorter

Foto: ABA liga / KK SC Derby

Nešto ne funkcioniše kako treba na dalmatinskoj obali. Ekipa Splita nikako ne uspeva da sastavi svoje redove, pa je tako ove večeri upisala novi poraz u okviru 17. kola ABA lige, čime je ostala na samo dva trijumfa do sada u sezoni. Studentski centar je uspeo da trijumfuje zahvaljujući boljoj završnici - 77:70.

Pokušali su u hrvatskom timu da "prodrmaju" redove dovođenjem Šenona Šortera, ali Amerikanac očigledno ne može sve da uradi sam i potrebno je još kvaliteta kako bi se Split spasio ispadanja u ABA 2 ligu. On je ostao na dabl-dablu od 15 poena uz 10 skokova, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača.

Nije ovo bila toliko katastrofalna utakmica po Split i napredak se svakako video u odnosu na neke prethodne mečeve, ali je očigledno potreban dodatan iskorak. Ekipe su se smenjivale u vođstvu kroz dobar deo susreta, a Studenti su serijom 8:0 pred kraj stigli od 68:68 do 76:68, što se ispostavilo kao ključno.

Kod Podgoričana se u pobedi istakao Emir Hadžibegović sa 12 postignutih poena, a zanimljivo je da su dvocifreni bili još samo Kenan Kamenjaš sa poenom manje i uz 11 skokova, te Erik Nil koji je ubacio ravno 10 poena.

Studentski centar je pobedom vratio nadu u pobedu u plasman u plej-of, pošto sada ima skor od šest pobeda uz devet poraza i dve utakmice manjka. Split je kao što smo pomenuli ostao na 2-14 na poslednjem mestu na tabeli uz jedan susret zaostatka.

Video: Pogledajte dramu u Ljubljani i kako je Zvezda u poslednjem minutu dobila Cedevitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA