≫ 

Apsolutna dominacija Srba u Poljskoj: Sjajna forma pred FIBA prozor, dvojica naših košarkaša u petorci kola!

Dragan Apić i Novak Musić odigrali su sjajne partije za svoje ekipe i zasluženo su dobili priznanje

  • 0
Novak Musić i Dragan Apić Foto: MN Press

Dok se približava novi kvalifikacioni FIBA prozor, koji će se odigrati krajem februara odmah posle nacionalnih kupova, jedna stvar može da raduje selektora Svetislava Pešića. Pojedini naši košarkaši nalaze se u zaista odličnoj formi, što pokazuje situacija iz Energa Basket lige u Poljskoj, gde su se dvojica momaka iz Srbije našla u idealnoj petorci sedmice!

Reč je o Novaku Musiću iz ekipe Arke iz Gdinje, odnosno Draganu Apiću koji trenutno nastupa za Zjelonu Goru. I jedan i drugi su slavili sa svojim timovima, čime su dobili "mogućnost" da konkurišu za ovo priznanje.

Liga je zbog koronavirusa morala da napravi određeni presedan i prošle sedmice nije objavila petorku kola zbog velikog broja odloženih utakmica. Zato je ove "spojila" sve duele odigrane prethodne i ove sedmice, tako da je podvig srpskih košarkaša time još veći.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Energa Basket Liga (@plk_pl)

U pobedi protiv GTK Gljivica sa svojom Arkom, Novak je bio perfektan tri četvrtine i nije imao promašaj iz igre. Na kraju je susret završio sa 18 poena (5/7 za dva, 1/1 za tri, 5/5 sa penala) uz pet skokova i četiri asistencije što mu je donelo indeks od 24. Koliko je ta partija bila dobra govori i podatak da je samo MVP kola, Kendal Dajks iz Anvila iz Vloclaveka bio bolji sa skorom od 37 indeksnih poena. Treba istaći i da je to bio Musićev prvi meč posle povrede.

Kada je reč o Apiću, koji je već nastupao za našu reprezentaciju, on je odigrao dva meča u ovom periodu. Na prvom, protiv ekipe Vilki Morskije King iz Ščećina ubacio je 15 poena uz 11 skokova (indeks 21), a potom je protiv Starta iz Lublina imao 15 poena uz jedan skok više, dakle stao je na 12 uhvaćenih lopti (indeks 23).

Pored pomenutog Dajksa i uz naše momke, idealnu petorku ove nedelje kompletirali su Aron Cel iz ekipe Tvarde Pjerniki iz Torunja, odnosno Markus Luis iz ekipe Čarnog iz Slupska koja je slavila na terenu aktuelnog šampiona, Stal Ostrova.

Video: Što mi nisi svirao faul? Jokić pobesneo i krenuo da bije sudiju, zamalo tuča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA