Birčević i dalje blista: Bivši igrač Partizana trojkom doneo veliku pobedu Klužu protiv Unikahe!

Šokantan rezultat u okviru FIBA Lige šampiona

  • 2
Stefan Birčević

Foto: Marko Jovanović

Malo ko je mogao da se kladi na to da će večeras ekipa rumunskog Kluža doći do prvoklasne senzacije u Španiji i savladati Unikahu. Ipak, klub iz naše komšijske zemlje zaista fantastično gura ove sezone u FIBA Ligi šampiona, a ovaj rezultat je kruna svega - 73:79.

Najzaslužniji za pobedu definitivno je bio srpski košarkaš i nekadašnji igrač Partizana, Stefan Birčević. On je na oko minut pred kraj, kada se sve lomilo, potegao jedan šut sa distance, a lopta je prošla kao kap kroz obruč.

 

Pokušavala je Unikaha do kraja nešto da iščupa, ali joj to nikako nije polazilo za rukom. Ruku na srce, Španci večeras jesu donekle bili oslabljeni, pošto su mogli da računaju na 11 igrača u rosteru.

Kada govorimo o našem Birčeviću, on je meč završio sa sasvim solidnih osam poena uz četiri skoka, a od njegovih saigrača istakao se Stjart sa čak 26 postignutih poena uz po tri skoka i asistencije. Na drugoj strani briljirao je Alonso sa 17 poena uz Buteja sa poenom manje, ali to nije pomoglo Unikahi da spreči neuspeh.

Ovo je bio prvi meč u Grupi K u Top 16 fazi takmičenja, a samom pobedom Kluž je napravio korak ka plasmanu među najboljih osam ekipa najkvalitetnijeg FIBA nadmetanja.

Video: Birčević podsetio na foru Savićevića protiv Hrvata u Zagrebu: Prema tome....

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan SD

    26. januar 2022 | 02:18

    Odlaskom Birce, Partizan se raspao pa nije vredeo ni pejdz, mozli, mekentajer, Tomas, sve je stalo. Bravo Birco Brate ti si kralj a i ona se uverila zasto 🤣🏆🏆🏆

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    26. januar 2022 | 06:19

    Враћајте га у јсд. Јел видите да пропадоше скроз...губе од бораније од које су неколико пута скупљи😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA