≫ 

Čovićeva prozivka za Podgoričane: Budućnost i Studentski centar vam je "banana derbi"

Prvi čovek crveno-belih "između redova" povezao pojedine klubove ABA lige sa mutnim radnjama

  • 18
Nebojša Čović Printskrin: Prva Tv

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je na televiziji Prva, gde je pričao o aktuelnoj situaciji u Crvenoj zvezdi, korona virusu koji je "pokosio" čitav tim, kao i koliko pandemija utiče na regularnost sezone.

- Imamo situaciju u kojoj su svi vakcinisani, čak i po tri puta, ali se obnovila korona. Imali smo 15 zaraženih, nismo trenirali, a onda . I kada dobijemo negativni test ne idemo sa treningom, već se ide na kompletna testiranja i ako prođe. Izgubilo se iz ritma, videlo se protiv Asvela, čak i delimično protiv Cedevita Olimpija. Zadržali smo pol poziciju, sa velikim šansama da ostanemo tu do kraja regularnog dela. Cilj je da odbranimo titulu u ABA ligi - počeo je Čović.

- Apsolutno. Setite se kada je bila prva godina korone. Svako pomeranje je direktan ili indirektan uticaj na regularnost. Automatski je pala forma, menja se raspored... Jeste kako nama, tako i svima, i to je neki okvir regularnosti.

On je indirektno prozvao pojedine klubove, a pominjao je i banane i čitavu aferu koja je poslednjih nedelja digla region na noge, a jasno je da aludira na zaplenu oko 500 kilograma kokaina.

- Govorimo o imidžu lige o kome smo pričali 2018. godine kada je Zvezda doživela sve što je bilo u Podgorici. Tada sam čak i od beogradskih medija bio prozivan da Zvezda to radi. Vrlo problematični su ljudi ušli u sport, da ne spominjem banane... Urušena je regularnost između klubova i ponavlja se iz sezone u sezonu. Jasno ćemo iznositi stav. Podmetnuta je priča o sukobima interesa, imamo Igokeu i Borac, Budućnost i Studenstki centar, derbi po bananama. Regionalna liga podiže kvalitet nacionalnih liga i daje prohodnost u evropska takmičenja, potrebna je, ali moraju da važe pravila fer-pleja, i finansijskog.

Prvi čovek Zvezde ističe da klub od države obezbeđuje 35 do 40 odsto budžeta.

- Objavićemo određene podatke kako se finansiramo i kakvi su okviri naših ugovora. Za poslednje četiri sezone prosečno trošili smo 2,4 miliona evra. Jedan igrač u Evroligi u nekim klubovima. Od države imamo 35 - 40 odsto budžeta - poručio je Čović.

Video: Nebojša Čović: Đoković nije antivakser, on je čovek od integriteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suarez

    26. januar 2022 | 10:31

    Cekaj kako se onda zove derbi Zvezda Fmp ? Derbi lica sa poternice mozda ????

  • Oki

    26. januar 2022 | 10:32

    Jel moguce da ovaj ima obraza da kaze za Buducnost i Stud. Da je banana ,ti si naso da pricas o tome pa od tebe su to videli sta je onda rvoj derbi fmp1 protiv fm2 kivi derbi.

  • Dmitar

    26. januar 2022 | 11:54

    Toliki novac potrošen, a rezultat nula. Zašto ranije nije tražio da se obelodane podaci? Zato što je država nemilice davala za propali projekat dva privatna kluba familije Čović. Uz to, kako to da se ovaj čovek ne skida sa udarnih emisija u jutarnjim programima pod kontrolom države? Dosadio i Bogu i narodu. Zavadio bi dva oka u glavi. Moja Srbijo, na kakve smo grane spali - da nam ovakvi tipovi vršljaju po sportu. On je još i prvi čovek SD CZ. Za neverovati. Strašno i žalosno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA