"Kobi je stalno govorio da želi da umre mlad": Navijači se podsećaju Mekgrejdijevih reči na tužnu godišnjicu

Legendarni košarkaš poginuo je u padu helikoptera pre tačno dve godine

  • 0
Kobe Bryant, Kobi Brajant Foto: Tanjug/AP

Prosto je neverovatno kako vreme brzo ide. Danas je druga godišnjica od pogibije jednog od najvećih košarkaša svih vremena, Kobija Brajanta, koji je tog 26. januara 2020. godine doživeo nesreću kada se helikopter u kojem se nalazio srušio u brda Kalifornije.

Petostruki NBA šampion je čitavu karijeru proveo u Lejkersima za koje je nastupao od 1996. do 2016. godine, a zajedno sa njim su pre dve godine poginuli i ćerka Đijana zajedno sa sedmoro putnika.

Kobe Bryant, Kobi Brajant Foto: Tanjug/AP

Na potresnu godišnjicu za sve kojima je košarka urezana u srce, dosta ljudi se seti reči Trejsija Mekgrejdija, koji je podelio neverovatnu uspomenu na "Crnu Mambu". U suzama je tada otkrio da mu je Brajant govorio da bi želeo da umre mlad.

- Ovo će vam zvučati ludo, ali Kobi je o ovome govorio. Sve vreme je govorio "Hoću da umrem mlad". Mislio sam da je lud. Govorio je da hoće da bude besmrtan, da želi karijeru veću od Džordanove i da želi da umre mlad - rekao je nekadašnji igrač Hjustona.

Sa druge strane je bila voditeljka Rejčel Nikols, koja je u potpunom šoku posmatrala Mekgrejdija i nije mogla da veruje šta ovaj priča.

- Pomišljao sam da je lud što to govori. Kada su stigle vesti da je poginuo, bio sam sa ćerkom i došla je supruga i rekli su mi vest. Nisam mogao da verujem, kao i ostali. Srušio me je bol zbog njega - rekao je čuveni košarkaš.

Pojasnio je Mekgrejdi da je Kobi tu izjavu dao dok je bio mlađi i dok još nije zasnovao porodicu.

- Naravno, sve je to rekao pre dece. Siguran sam da posle toga više nije tako razmišljao - istakao je Mekgrejdi.

Video: Lično ga je dizajnirao Kobi Brajant: Zlatni sat na aukciji i neko će ga platiti 10 miliona dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA