Umorna Cedevita Olimpija poražena u Francuskoj, Andora se uključila u trku za Partizanom

Gran Kanarija bez ikakvih problema dobila Promiteas u Španiji

  • 1
jaka blažič Foto: ABA/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Zaključeno je još jedno kolo Evrokupa posle kojeg je dosta toga jasnije oko borbe za mesta u plej-ofu. Pobede u preostalim susretima ostvarile su ekipe JL Burga, River Andore i Gran Kanarije.

Cedevita Olimpija nastavila je da ređa neuspehe i da pod veliki znak pitanja dovede svoj plasman u nokaut fazu Evrokupa, pošto je na gostovanju u Francuskoj poražena od ekipe JL Burga - 76:69.

Može se reći da je Ljubljančane pobede koštala skandalozno odigrana druga četvrtina u kojoj su ubacili samo pet poena. Burg je tada stekao dvocifrenu prednost i nije je ispuštao sve do samog kraja.

Najefikasniji kod gostiju bili su Jogi Ferel sa 24 poena i Jaka Blažič sa 13 poena, dok je Maksim Kurbi sa 13 poena bio najbolji u francuskom timu.

Cedevita Olimpija sada stoji na skoru 3-7  i ozbiljno je dovela u pitanje plasman u narednu fazu, pošto se nalazi na devetom mestu. Bursa i upravo Burg biće joj najveći rivali za odlazak dalje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

U Partizanovoj grupi videli smo laganu pobedu River Andore, koja je takođe meč rešila u drugoj četvrtini. Tada je tim iz ACB lige otišao na dvocifrenu razliku protiv Trenta i uspešno je sačuvao do kraja - 71:82.

Posle ovog rezultata, gotovo da je jasno da Trento nema šanse da ode dalje sa skorom 1-10, dok se Andora sa 6-4 i mečom manje (protiv Šljonska) uključila u trku za Partizanom i Lokomotivom, pa i Huventudom na prvom mestu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

U preostalom meču dana, Gran Kanarija nije imala nikakvih poteškoća da savlada Promiteas. Nakon nešto slabijeg prvog poluvremena, Španci su upalili motore u nastavku i dobili su treću deonicu sa 24:7 za kasnije ubedljiv trijumf - 81:62.

Video: Miljenik grobara peva pesmu na sprskom: Javlja se Bogdanoviću, Milutinovu i Pavloviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA