≫ 

Jokić igra košarku iz 22. veka! Pao je i Bruklin, Denver ide ka vrhu tabele

Srbinu su dve asistencije nedostajale za tripl dabl

  • 10
Nikola Jokić Foto: Profimedia/USA Today Sports

Zamislite kad neko postigne 26 poena na utakmici koju je njegov tim dobio, uz 10 skokova i 8 asistencija (šut iz igre 8-13, 2-2 za tri poena, 8-8 sa linije slobodnih bacanja), a njegov učinak je označen kao "prosečna partija" po standardima koje je sam zacrtao. E takvu sezonu ima Nikola Jokić!

Srbin je sinoć ponovo briljirao u pobedi Denver Nagetsa nad Bruklin Netsima (124:118), a njegov tim je sve bliži "gornjem domu" tabele Zapadne konferencije NBA lige.

Pored Nikole, čovek odluke u ovom meču, u kojem je Denver jurio veliku prednost Bruklina iz prvog poluvremena, bio je Ostin Rivers, koji je 22 od svojih 25 poena ubacio baš u drugom poluvremenu, uz fenomenalnih 7 ubačenih trojki iz 10 pokušaja.

Na kraju je Denver uspeo da stigne prednost Bruklina, i da okrene utakmicu u 3. četvrtini, a još jednu teško izborenu pobedu trener Majk Meloun prokomentarisao je ovim rečima:

- Možda nismo igrali savršenu košarku, ali pobeđujemo, a na kraju se samo to računa. Mnogo toga u NBA se tiče dobijanja utakmica koje treba da dobiješ, bez uvrede za timove kao što su Detroit i Bruklin - njima je povređeno mnogo igrača.

Za Bruklin sinoć nije igrao ni Džejms Harden, koji je osetio bol u donjem delu noge posle utakmice sa Lejkersima, od ranije Netsi ne mogu da računaju na Kevina Durenta (povreda ligamenta kolena) i Kajrija Irvinga (problemi sa vakcinacijom).

U ovakvom Bruklinu sinoć su najbolji bili Kem Tomas sa 25 i Peti Mils sa 21 poenom.

Kod Nagetsa, odličan je bio Vil Barton sa 21 poenom i 10 skokova, a navijače tima iz Kolorada posebno može da raduje 13 poena i 6 skokova Demarkusa Kazinsa, koji može da bude odličan, odličan bekap Nikoli Jokiću, kad Srbinu bude potreban odmor.

Da bi se ovo ostvarilo, Kazins mora postepeno da se vrati u formu zbog koje je nekad bio ol star igrač, ali i da "smiri živce": sinoć je zaradio dve tehničke greške, a zbog druge je i isključen sa utakmice, u 4. četvrtini.

Denver sledeću utakmicu igra u gostima, protiv Nju Orleansa.

Video: Jokićeva finta posle koje su svi zanemeli: Pliva kroz odbranu kao pastrmka kroz planinski potok

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    27. januar 2022 | 09:02

    Bravo majstore nas najbolji igrač u Nba svi vremena..💪💪💪💪💪💪

  • Febo

    27. januar 2022 | 06:44

    Nikola je nas najbolji kosarkas svih vremena

  • mito

    27. januar 2022 | 09:31

    Nema ti ravna Nikola cestitke🇷🇸🙏👍💪🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA