≫ 

Za rubriku verovali ili ne: Na godišnjicu smrti Brajanta Lejkersi na 24-24, osmi na tabeli?!

Slavni as je u karijeri na dresu nosio brojeve 8 i 24

  • 0
Kobi Brajant, statua

Foto: Tanjug/AP

Svet sporta i košarke je u sredu obeležio dve godine od smrti jednog od najvećih igrača svih vremena, ikone NBA i Los Anđeles Lejkersa Kobija Brajanta. Legendarni as je tog 26. januara 2020. godine, na užas i šok čitavog sveta, tragično izgubio život u padu helikoptera u kojem je bio zajedno sa svojom ćerkom Đianom i još sedmoro osoba.

Tresak letelice koja je usled smanjene vidljivosti izgubila kontrolu, niko nije preživeo.

U sredu, na dan kada nas je veliki Kobi zauvek napustio, otkrivena je statua slavnog košarkaša i njegove ćerke na mestu pada helikoptera, nedaleko od mesta Kalabasas na obodima Los Anđelesa.

Ipak, ono što je sve skoro pa zgranulo, na dan kada se obeležavala godišnjica pogibije Kobija Brajanta, je učinak njegovih Lejkersa u dosadašnjem delu sezone, dakle na dan njegove smrti.

Lebron i družina su 26. januara 2022. godine imali odnos pobeda i poraza 24-24 i zauzimali su osmu poziciju na tabeli (sada su mesto niže, zbog pobede Klipersa prethodne noći). Svako ko je upoznat sa likom i delom Kobija Brajanta zna dobro da su to brojke koje su obeležile čitavu njegovu karijeru.

Broj osam Brajant je nosio na leđima po ulasku u NBA, i narednih nekoliko godina, da bi potom "osmicu" zamenio sa brojem 24 sa kojom se i penzionisao!

Samo slučajnost, igra sudbine ili nešto treće, kako god, podatak za rubriku verovali ili ne.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Lično ga je dizajnirao Kobi Brajant: Zlatni sat na aukciji i neko će ga platiti 10 miliona dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA