≫ 

Zvezdine nade za top 8 oživele u Pireju, Dobrić i Kalinić udavili Olimpijakos

Beograđani slavili u napetom finišu sa 76:72

Nikola Kalinić, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su niz od tri vezana poraza u Evroligi na gostovanju u Atini protiv Olimpijakosa. Beograđani su slavili sa 76:72 i tako oživeli nade da bi vremenom mogli da se domognu i top 8 faze elitnog takmičenja.

Ognjen Dobrić i Nikola Kalinić bili su kreatori nove, vrlo važne pobede crveno-belih, a kao poseban utisak ostaje podatak da su Beograđani prvi tim koji je ove sezone slavio u Atini na terenu Olimpijakosa.

Istina, u padu su forme grčki igraći, Barcokasovom timu je ovo treći vezani poraz, ali to ne umanjuje trijumf Zvezde koja je iskoristila sve poklone protivnika na ovom meču. Previše lopti su izgubili Atinjani, čak 17, Zvezda ih je nadskočila pod oba koša (25:17) i otuda vredna pobeda Beograđana.

Sjajno su puleni Dejana Radonjića ušli u meč, posle otvarajućih poena Dorsija, uspeli su da zagospodare pod oba koša, a predvođeni sjajnim Ognjenom Dobrićem sa sedam poena brzo su se odlepili na deset koševa razlike, dva i po minuta pre kraja prve četvrtine - 10:20.

Međutim, tu je usledio i veliki pad, Bugarin Vezenkov je zaigrao kao u transu i za dva i po minuta uz podršku Slukasa i Dorsija vratio Olimpijakos u život. Mučila se Zvezda na prelazu u drugu četvrtinu, Atinjani posle serije 16:2 poveli sa četiri poena razlike na startu (26:22), ali je taj talas kratko trajao.

Preko prvih poena Kalinića i nekoliko minijatura Voltersa i Lazarevića, Beograđani su dobili pravu rezultatsku klackalicu i na poluvreme otišli s poenom prednosti - 39:38.

Gotovo istovetni scenario gledali smo i u drugom poluvremenu.

Zvezda je u trećoj četvrtini dobro pucala za tri poena (3/5) preko Dobrića, Kalinića i Lazića, ali opet je taj Saša Vezenkov nalazio način da drži Olimpijakos u igri. Crveno-beli su u poslednju četvrtinu ušli sa četiri poena prednosti (56:52), i uspeli su da ih sačuvaju.

 

Olimpijakos je preko Slukasa i visokog Fola napravio seriju od 8:2 sredinom poslednje četvrtine, prišao na poen razlike (65:66) ali je ubrzo i Zvezda napravila svoju seriju od 10:2 i posle grešaka domaćina prelomila utakmicu u svoju korist.

Ognjen Dobrić sa 14 i Nikola Kalinić sa 12 poena predvodili su crveno-bele do osmog trijumfa u Evroligi. Nejt Volters je ubacio devet, a dobru rolu u finišu imao je i Nikola Ivanović koji je meč završio sa osam poena koliko je postigao i Eron Vajt.

Na drugoj strani u poraženom timu, Bugarin Vezenkov je meč završio 20 poena i osam skokova, dok je Kostas Slukas ubacio 13 uz tri skoka i četiri asistencije.

OLIMPIJAKOS - C. ZVEZDA 72:76 (21:22, 15:15, 16:19, 20:20)

OLIMPIJAKOS: Vokap 4, Ejsi 3, Dorsi 6, Luntzis, Larencakis 8, Musa, Ikonomupulos, Fol 9, Slukas 13, Martin 2, Vezenkov 20, Žan-Šarl 2.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 4, Volters 9, Mitrović 6, Lazić 3, Kalinić 12, Dobrić 14, Holins 2, Ivanović 8, Marković, Vajt 8, Kuzmić 6, Cirbes 2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    27. januar 2022 | 22:20

    Bravo Zvezdo emocijo, institucijo, ponosu 2/3 Srba. Zaista je za Zvezdu privilegija navijati i voleti je srcem svim. Napred Nebojsa, napred Zvezdo zgazite ih sve!!!

  • Zeljko

    27. januar 2022 | 22:04

    Vidim da se opet navijaci partizana javljaju.KK Partizan je najveca prevara u srpskom sportu.U bivsoj Jug. su osvojili samo 4 titule,2 manje od Zadra.Onda su devedesetih bili egal sa Zvezdom da bi dvehiljaditih krenulo unistavanje Zvezde i tada je Partizan imao neku dominaciju i osvojio je nekih desetak titula.U zadnjih 7,8 godina opet ne predstavljaju faktor.

  • Žika Živac

    27. januar 2022 | 22:04

    Zna se ko je tata u regionu, nek crknu franjevci🏁🇭🇷. Bravo Zvezdo! Džaba bagri Žoc i narodne pare i još godinama će nas gledati medju elitom! Napred Zvezda, mrzim partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA