≫ 

Real se obezbedio: Ako Tristan ode u NBA iz Partizana, novac dobija i madridski klub

Stavka u ugovoru kojom se "kraljevski klub" osigurao u slučaju Vukčevićevog napretka

  • 10
Tristan Vukčević

Foto: Profimedia

Regionalnu košarku danas je potresla "bomba", pošto je u redove Partizana stigao Tristan Vukčević i to pravo iz Real Madrida. Za mnoge je bilo pravo čudo otkud to da se Real tako lako odrekao momka za kog se smatra da ima veliki potencijal, a sada nam iz Španije stiže objašnjenje.

Kako navodi novinarka ''Movistara'' Pilar Kasado, madridski klub se obezbedio tako što će i on u slučaju Vukčevićevog odlaska u NBA pravo iz Partizana dobiti obeštećenje. Tako je Real pokrio eventualni promašaj u proceni potencijala Tristana, pa je sada mnogo jasnije zašto su mu iz "kraljevskog kluba" dozvolili da bez obeštećenja potpiše višegodišnji ugovor sa Partizanom.

Da podsetimo Tristan Vukčević je sin nekadašnjeg košarkaša Dušana Vukčevića, koji je u svojoj bogatoj košarkaškoj karijeri nastupao za Crvenu zvezdu, Olimpijakos, Real Madrid, Milano, Montepaski. Vukčević je košarku počeo da trenira u Olimpijakosu, da bi sa 16 godina prešao u madridski Real. Tamo se izborio čak i za mesto u rosteru prvog tima, ali se odlučio za dolazak u Partizan zbog manjka minutaže i nedovoljnog prostora.

Ukoliko u crno-belom dresu eksplodira i ode u klub "preko bare" svoj deo uzeće i Real Madrid. Ipak, ukoliko bi nakon Partizana karijeru nastavio u nekom evropskom klubu, sav prihod od obeštećenja pripao bi Partizanu.

 

Video: Brutalna blokada Koprivice u NBA stilu, potez o kome će se pričati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavao pfc

    27. januar 2022 | 21:54

    Ko nam je ovaj??? Nikad cuo za njega

  • Sale

    27. januar 2022 | 21:56

    Da je to valjalo ostalo bi u Realu nego je procenjeno od velikih strucnjaka da nije talentovan Petrusev je za njega izmislio kosarku

  • Kurosaki

    27. januar 2022 | 21:53

    Pa oni su poznati po tome kako u kosarci tako i u fudbalu da razigravaju tudje igrace a da imaju samo 5% procenat od prodaje😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA