≫ 

Bjelica dodavao, "spleš braća" pogađala: Golden stejt slomio Minesotu, Lejkersi nemoćni bez Lebrona

Klej i Kari kao nekad

  • 0
nemanja bjelica Foto: Tanjug/Ap

Noć u NBA ligi za ljubitelje najjačeg košarkaškog karavana bila je u znaku objave "ol-star" petorki, pa su dva meča odigrana protekle u senci tog za Amerikance i za NBA organizaciju i sve tamošnje aktere, veoma važnog momenta.

Igralo se u San Francisku i Filadelfiji gde su viđene lake pobede domaćina.

Golden Stejt je savladao Minesotu 124:115, dok je Fila još lakše izašla na kraj sa Lejkersima, 105:87.

Na terenu drugoplasiranog tima zapadne konferencije sve je bilo u svečarskom tonu, Viginsu se klicalo jer je izabran u "ol-star" petorku, a i Drejmondu Grinu koji je dobio ugovor od jedne TV kuće da bude ekskluzivni analitičar mečeva najjače lige - i pre penzije.

A na terenu kao nekad: "spleš braća" su uzela stvari u svoje ruke i nemilice punili koš rivala. Kari je konačno prekinuo moguće i najgori šuterski niz poslednjih godina, meč je završio sa 29 poena, a povratnik Tompson sa 23 što mu je rekord od kada se vratio na parket.

Vigins je pobedi protiv bivšeg kluba doprineo sa 19 poena. Toliko je imao u Pul.

Solidno izdanjem još jedno, piše i naš Nemanja Bjelica koji je, uz Karija, bio prvi asistent ekipe sa šest produktivnih dodavanja. Uz to, Bjelica je bivšem timu isporučio i 5 poena.

Istovremeno, na drugom kraju kontinenta, Filadelfija je bez ikakvih poteškoća pobedila Lejkerse uz još jedno "ol-star" izdanje lidera ekipe Džoela Embida, koji je u jokićevskom maniru ovog puta punio kolone. Sa 26 ponea Kamerunac je bio najbolji, ali tu etiketu su mu doneli i 9 skokova, i 7 asistencija, uz napomenu da mu je ovo 15. uzastopni meč u kome je prebacio 25 poena.

Tobajas Heris mu je bio najveća napadačka podrška sa 23 poena.

Kod gostiju nije bilo glavne zvezde Lebrona Džejmsa, otud su Dejvis (31) i Vestbruk (20) morali da povuku najjače, ali i to je bilo premalo da se parira razigranom domaćinu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Gde ćeš na Bjelicu bez opreme? Srpski košarkaš zazidao košarkaše Pistonsa za poen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA