Obradović blista posle Krke: "U Evropi nema ekipe sa ovolikim brojem mladih igrača kao Partizan"

Trener crno-belih zadovoljan pobedom u Sloveniji

  • 30
Želimir Željko Obradović, Alen Smailagić

Foto: Marko Jovanović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović nije mogao da sakrije zadovoljstvo posle trijumfa nad Krkom i prekida serije od dva vezana poraza u svim takmičenjima.

- Dobro smo otvorili utakmicu, napravili razliku u prvoj četvtini i posle je održavali. Imali smo uspone i padove tokom utakmice, razlozi su različiti - nešto je bilo do naše koncentracije, a nešto i do ekipe Krke koja uvek igra u istom ritmu i ne predaje se. Probali su da menjaju odbrane, da nas udvajaju na celom terenu i to je u pojedinim trenucima davalo rezultate. Čestitke igračima, pristup je bio odličan i sa tim sam izuzetno zadovoljan. Hvala ovim ljudima koji su došli da podrže ekipu - istakao je šef stručnog štaba Partizana.

Slovenački novinari pitali su Obradovića za mišljenje o Gregoru Glasu. Košarkaš Partizana završio je meč sa učinkom od sedam postignutih poena, četiri uhavećene lopte i dva uspešna dodavanja.

- Talentovano dete, međutim kao i svi mladi igrači terba da razume šta znači igrati košarku na vrhunskom nivou. Mora da bude još predaniji i koncentrisaniji. On je neko ko voli da treninra i sa te strane nemam zamerki, međutim njegova koncentaracija u pojedinim momentima nije na potrebnom nivou. To nije slučaj samo kod njega, već kod svih mladih igrača. To mu je najveći problem. Dobijaće šansu kao i svi mladi igrači. Mislim da u Evropi ne postoji ekipa sa ovolikim brojem mladih igrača na ovom nivou kao što je Partizan - poručio je Obradović.

Video: Dr Moma Jakovljević: Željko Obradović će vratiti Partizan u vrh evropske košarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA