≫ 

Veliko priznanje za Džanana Musu: Bosanac MVP najjače lige Evrope!

Posle silnih problema i padova u karijeri, bivši košarkaš Cedevite zasijao punim sjajem u Breoganu

  • 0
Džanan Musa Foto: youtube/ACB

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa, koji brani boje španskog Breogana iz Lga, proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) španske Endesa lige, po svim merilima najjačeg domaćeg šampionata u Evropi.

Musa je sezonu u dresu Breogana završio sa najvećim indeksom korisnosti u čitavoj ligi (23,1) uz prosek od 20,1 poena po čimu je takođe najbolji u ligi.

Nekadašnji košarkaš Cedevite, Bruklina i Anadolu Efesa, u proseku po meču punio je kolone i sa 5,1 skokom, 3,1 asistencije i 1,1 ukradenom loptom. Takođe, na vrhu je liste španskog prvenstva po broju pretrpljenih prekršaja (6,5) i izvedenih slobodnih bacanja (6,0) po utakmici.

Breogan je Musi u to ime danas priredio veliko iznenađenje na gradskom trgu u Lugu, i bilo je veliko za košarkaša jer Musa nije znao da je proglašen za MVP-ja lige. Njegov brat Dženis je dan ranije avionom u tajnosti stigao u Lugo kako bi mu danas uručio trofej.

Uz Musu su u idealnu petorku Endesa lige uvršteni i Marselinjo Uertas (Tenerife), Nikolas Laprovitola (Barselona), Čima Moneke (Manresa) i Giorgi Šermadini (Tenerife).

Uspehom muse pohvalio se i njegov agent Miško Ražnatović koji je svom klijentu pronašao idealnu sredinu posle odlaska iz Anadilu Efesa.

- Pre šest meseci sam postavio sliku Džanana Muse uz tekst da je u sportskom svetu put do uspeha drugačiji za svakoga. Tom uspehu svakako doprinosi dobar agent, čiji je posao da osmisli strategiju za svog klijenta. Tada sam savetovao Džanana da pređe u tim koji je tek obezbedio plasman u špansku ligu, kako bi povratio sigurnost - rekao je Ražnatović putem svog Instagram profila.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Miško Ražnatović (@misko4raznatovic)

Video: Nikola Jokić popodne proveo u ergeli: Ekskluzivni snimci portala Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA