≫ 

Micov srušio Partizan trojkom u poslednjim sekundama, igraće se majstorica za finale ABA!

Neverovatan meč u Morači

  • 73

Košarkaši Budućnosti porazili su Partizan rezultatom 72:71 u drugoj utakmici polufinalne serije ABA lige trojkom Vladimira Micova na 3.9 sekundi pre kraja, za egal 1:1!

Treći, odlučujući meč igra se u Beogradu, najverovatnije u četvrtak (liga će naknadno saopštiti dan odigravanja utakmice).

Krajnje loša utakmica, posebno od strane Partizana, pretvorila se na kraju u neverovatno uzbudljivu borbu u kojoj su crno-beli, na krilima fenomenalnog Zeka Ledeja (28p) uspeli da anuliraju dvocifrenu razliku, potom i da povedu poenima Dalasa Mura 21 sekund pre kraja.

Ali, poslednju reč u ovj sjajnoj utakmici imali su igrači Aleksandra Džikića. Krajnje strpljivo su gradili poslednji napad, Micov se demarkirao u samom ćošku, saigrači su mu verovali, i usledio je najmirniji i najprecizniji mogući šut iskusnog poentera - trojka za vođstvo i pobedu kako se ispostavilo.

Video: Pobednička trojka Micova za majstoricu: Mur umalo heroj Partizana, Morača proključala

U preostalom vremenu Partizan nije uspeo da profitira iz ubacivanja sa strane, lopta je poslata u šumu ruku ka košu, Lesor je nije dograbio, i tu je bio kraj ove zaista uzbudljive košarkaške drame.

Peri i Popović su sa po 15 poena napadački predvodili Podgoričane, Kobs je imao svoje nalete, ukupno 13 je dao, i to je bila trojka koja je ovog puta iznela trijumf, prvi ovosezonski nad Partizanom u četvrtom odmeravanju snaga. Ali koliko samo bitan po Podgoričane.

Na drugoj strani briljirao je Zek Ledej, moguće da mu je ovo bila i najbolja partija sezone (28p, 4/6 za jedan, 6/6 za dva, 4/7 za tri), delovalo je da će Amerikanac izneti preokret koji je svakog momenta bio "na vidiku", no ostali su totalno podbacili. Prvi među njima, i najslabija karika Partizana danas, Kevin Panter, potpuni indisponiran bez poena ovog puta?!

Najbolji šuter Partizana je za 23 minuta u igri gađao 0/7 iz igre!

Osim Ledeja, nije bilo apsolutno nijednog raspoloženog igrača u taboru gostiju koji bi odgovorio na daleko bolju partiju rivala u prvom poluvremenu, i u većem delu treće deonice. Do tada, Budućnost je imala punu kontrolu igre i rezultata (najveća prednost 13 poena) i pored činjenice da su oba centra domaćih, i Nikolić i Barović, i pre poslednjih 10 minuta zaradili po četiri faula.

Budućnost voli, Partizan Foto: Budućnost VOLI - ABA liga

Podatak koji možda i najbolje opisuje ovaj meč, i daleko bolju partiju domaćih, kaže da je Budućnost bila u vođstvu 38 minuta, a Partizan samo 37 sekundi! Podatak koji bi trebalo posebno da brine Obradovića je da su njegovi igrači promašili 10 slobodnih bacanja u prvih 20 minuta (8/18)

Podgoričani su totalno vladali situacijom u prvom poluvremenu, puna kontrola i bolja kreacija napada, uz standardno agresivnu odbranu uz "kriminalne" greške Partizana, donela im je dvocifrenu prednost, ali je u nastavku iz svlačionice gostiju izašao neki totalno drugi tim: bolji, hrabriji, mudriji, precizniji...

Topila se prednost domaćih iz minuta u minut, Peri i Kobs su sporadično odbojali juriš gostiju, ali nije se moglo protiv nepogrešivog Ledeja koji je doneo crno-belima prilazak na samo poen razlike. Usledio je odgovor još jednog neverovatno bitnog aduta Budućnosti pred sam kraj, serija Popovića 4:0 kojom je održao svoj tim u egalu, praktično omogućio Podgoričanima da u poslednjem napadu iskreiraju i hrabro pogode preko Micova pobedu i povratak za Beograd.

Budućnost - Partizan 72:71 (20:17, 18:10, 17:22, 17:22)

Budućnost: Kobs 13, Atić 2, Šehović, Micov 8, Barović 3, Nikolić D 2, Sili, Nikolić Z 8, Jagodić Kuridža 6, Drobnjak, Popović 15, Peri 15

Partizan: Panter, Vukčević, Ledej 28, Zagorac 7, Avramović 7, Koprivica 2, Smailagić 7, Mur 3, Glas, Lesor 8, Trifunović, Madar 9

4/4 - 72:71

40. minut - Kakav finiš meča: Mur je najpre pogodio težak flouter za vođstvo Partizana, a onda je Micov iz ćoška 3.9 sekundi pre kraja, pogodio trojku. Gosti će imati psoeldnji napad. Trojku je pogodio Micov!

38. minut - Trojka Zagorca, miran šut kapitena, za prilazak na samo tri poena. Jagodić-Kuridža koristi samo jedno bacanje, potom pravi faul u naoadu. Fenomenalni Ledej pogađa za prilazak na poen, potom pogađa i trojku - za egal 67:67!

35. minut - Partizan je došao na samo dva poena od Budućnosti (61:59), Ledej je pogodio preko Danila Nikolića, ali u narednoj akciji Peri pogađa potpuno neverovatnu trojku sa gotovo osam metara, na isteku napada, preko ruke Smailagića!

33. minut - Partizan je već ispunio bonus u poslednjoj četvrtini, posle samo dva i po minuta. Panter je očajan večeras, 0/6 njegov šut iz igre. Nula poena za najboljeg strelca Beograđana. Vodi domaći tim 57:52. Uspeli su igrači u plavim dresovima da amortizuju veliki nalet Partizana.

31. minut - Situacija se sada poptuno okreće u korist Beograđana. Trojku u uvodim sekundama psolednje deonice pogodio je, ko drugi, nego Ledej. Domaći prave faul u napadu... Samo je tri razlike u korist DŽikićevog tima (55:52).

Budućnost voli, Partizan Foto: Budućnost VOLI - ABA liga

3/4

29. minut - Kriza igre Budućnosti, Partizan to tek na momente koristi. Smailagić je dao nešto večeras, pogađa trojku za prilazak na šest razlike. Lesor je potom bio polovično precizan sa penala. Kobs prekida prazan hod domaćih. Avramović uz visok luk ubacuje trojku, ali Kobs zatvara deonicu "dugom dvojkom" - 55:49.

27. minut - Razigrao se Micov, majstorski je "spojio" Jagodića-Kuridžu za lagane poene ovog drugog (51:39). Zagorac, potpuno neometan, pogađa trojku. Barović ulazi u problem sa ličnim, njegova treća. Podsećamo da Zoran Nikolić ima četiri faula.

24. minut - Ledej igra sam večeras, njegova nova trojka, ukupno 14. poen. Trojku promašuje Trifunović, otvorenu. Peri kažnjava iz prodora, za 45:34, a u narednom napadu diže Moraču na noge sjajnim dvoručnim zakucavanjem posle prodora.

Budućnost voli, Partizan Foto: Budućnost VOLI - ABA liga

21. minut - Budi se Partizan. Serija gostiju 4:0 (Madar, Ledej). Budućnost u problemu zbog 4. faula prvog centra Zorana Nikolića, ali crno-beli ponovo ulaze u "zonu sumraka" - primaju trojku iz ruke Micova, potom i od Perija sa penala pošto je ovaj prethodno fauliran od Zagorca pri šutu sa centra! Sva tri sloboda bacanja iskoristio je Amerikanac.

2/4 - 38:27

20. minut - Kakava završnica poluvremena Partizana, očajnog Partizana danas! Avramović je promašio novo slobodno bacanje za goste, ukupno deseto (?!), ali ni to nije najgore po Beograđane što ih je snašlo u finišu drugog perioda - u roku od pet sekundi primili su 5 poena! Najpre trojku od Popovića, a onda, posle loše komunikacije u povoju akcije, i polaganje istog igrača sa zvukom sirene - za najveću prednost domaćih danas, 38:27!

18. minut - Koprivica 0/4 sa penala, Avramović posle osvojene lopte potom promašuje čitav obruč. Gosti 1/10 za tri poena. Budućnost ima ideje u napadu i to joj i donosi prednost koju ima od početka utakmice. Kobs je nabacio loptu Nikoliću, ovaj je zakucao - 33:25.

16. minut - Krajnje neubedljiva igra i jednih i drugih, na momente poptuno haotična! Partizan je do poena Madara za 27:21 ubacio samo dva poena u drugoj četvrtini, domaći nešto boolji sa sedam u ovom periodu.

Budućnost voli, Partizan Foto: Budućnost VOLI - ABA liga

14. minut - Konfuzna partija u Morači, bolje se snalaze domaći koji sigurno drže vođstvo (27:19). Crno-beli nikako da pronađu napadački ritam. Koprivica je imao jedan dobar i dva loša poteza u jednom napadu. Posle uhvaćene lopte iznudio je prekršaj, ali i promašio oba penala, potom i napravio grešku u koracima... Na drugoj strani Nikolić nije materijalizovao trojkom dobar napad.

12. minut - Novo loše otvaranje četvtine Beograđana: Glas pravi prekršaj u naletu na koš, Nikolić sam kao duh hvata loptu i poentira, potom i Atić. Podgoričani opet idu na sedam razlike - 24:17.

Budućnost voli, Partizan Foto: Budućnost VOLI - ABA liga

1/4 - 20:17

10. minut - Loša, jako loša utakmica obostrano. Dugo su bez poena iz igre i jedni ui drugi, pogađaju sa penala sporadično. Lesor je daleko najefikasniji kod Partizana sa 7 poena. Vodi Budućnost 18:11. Peri preuzima komande, ali promašuje sa penala - 1/2.

8. minut - Partizan zasad ne uspeva da odbrani mnogo toga, poentirao je i Jagodić-Kuridža posle osvojene lopte, a nakon promašaja Barovića. Vode podgoričani 16:9. Obradović je zvao prvi tajm-aut da konsoliduje ekipu.

Budućnost voli, Partizan Foto: Budućnost VOLI - ABA liga

5. minut - Trojka Kobsa, ostavili su ga samog igrači Partizana, kao na treningu je pogodio Amerikanac - 12:6. Lesor je zasad najraspoloženiji, šest njegovih poena, uspeo je Francuz i da natera Nikolića na dva faula.

4. minut - Daleko bolji početak meča Budućnosti, pogodio je i Kobs preko Madara za 9:4. Prethodno, Obradović je već nakon minu i po igre izveo Pantera i uveo Avramovića. nije Žoc zadovoljan kako Amerikanac pazi na Perija.

2. minut - Početno vođstvo je na strani domaćih na krilima Perija koji je pogodio trojku, potom probio reket gostiju, a Nikolić popravio promašaj Amerikanca. Lesor je jedini strelac za crno-bele, vode Plavi 5:2.

PRE MEČA

Crno-beli su u prvom susretu u Beogradu savladali Podgoričane sa 82:66, tokom čitavog susreta kontrolisali situaciju, a sada bi u Morači mogli pobedom da zaključe prolazak u finale regionalnog takmičenja.

Srpski predstavnik je pre dva meseca uspeo da prekine veoma lošu tradiciju gostovanja Budućnosti i slave na strani prvi put od 2014. godine.

U 2021. i 2022. godini, Partizan je u tri duela jednom poražen od Budućnosti, a ukoliko bi slavio, to bi bio treća uzastopna pobeda.

Video: Navijači Partizana pali u trans kad su videli Bogdanovića na tribinama: Krenulo vređanje Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekica

    15. maj 2022 | 23:09

    Obradovicu ..niti si napravio igru ni ekipu..a koje pare dade..ja tu ne vidim kosarkasa za evropu.

  • Dare

    15. maj 2022 | 23:08

    Zar je ovo trener od 3 miliona? Stvarno sam razocaran, mozda je bolje da se razilazimo dok su stvari jos koliko toliko u redu. Stvarno bi bilo ruzno da legenda kao sto je Zeljko bude najuren kao Dule pre par godina.

  • M

    15. maj 2022 | 22:44

    Pored loše igre Obradovicevic ljubimaca on je najveći krivac za poraz Partizana i dolazi do pitanja da li je Obradović kao trener promašaj Partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA