≫ 

Boston sručio kišu trojki u koš Milvokija, kraj za Janisa i Bakse, Majami dobio rivala u finalu

Fantastična predstava Seltiksa u sedmoj utakmici polufinala Istočne konferencije

  • 1
janis adetokumbo Foto: Tanjug/ap

Košarkaši Boston Seltiksa priredili su svojim navijačima utakmicu za dugo sećanje, a ekipu Milvoki Baksa skinuli sa trona NBA lige - i to tako da ih je jako zabolelo.

U sedmoj utakmici ove spektakularne serije, u Boston Gardenu, ekipa trenera Imea Udoke do nogu je potukla Bakse i plasirala se u finale plej-ofa istočne konferencije najjače lige - rezultat sve govori, 109:81.

Utakmicu karijere u doigravanju odigrao je Grent Vilijams koji je ubacio sedam od ukupno 21 trojki ekipe iz Masačusetsa ove večeri. Pljuštalo je sa svih strana iz ruku Bostonovih šutera, Vilijams je kao nikad pre rafalima zatrpavao koš Baksa i dao krila i ostalima da opuste ruku i totalno demoliraju nemoćne goste.

Vilijams je meč završio sa 28 poena i šutem za tri 7/18. Tejtum je ubacio 5 trojki (23p), Pričard četiri hica van luka za tri (14p), Braun dve (ukupno 19 poena).

Gosti nisu našli odgovor za ovaj uragan trojki koji im se sručio na koš, Janis Adetokumbo, Džru Holidej i družina su samo u prvoj deonici bili na visini zadatka (vodili 26:20), a onda su pogubili sve konce igre u oba pravca. Posebno u napadu gde je Janis na mišiće vukao koliko je mogao, često i zaustavljen u brojim prodorima udvajanjem čuvara, gubio je snagu i koncentraciju...

Sa protokom vremena prednost Bostona je rasla, Baksi su gubili dah, jako im je nedostajao najbolji šuter Kris Midlton bez kojeg su 30% slabiji na polovoni rivala. Portis i Bruk Lopez jednostavno nisu taj kalibar, nije ni Konaton, ni Grejson Alen. Bostonova "klupa" je odnela prevagu ovog puta i biće moćno oružje Seltiksima u nastavku borbe za trofej Lerija O'Brajana.

Kod gostiju, koji su večeras i zvanično predali NBA tron, Adetokumbo je meč završio sa 25 poena, 20 skokova i 9 asistencija, Holidej je dodao 21, Lopez 15, Portis 10...

Video: Trojka kao kap: Sjajni Dončić obezbedio sedmu utakmicu protiv Finiksa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA