≫ 

Dončić sa druge planete: Luka ubacio 35 poena Finiksu u 7. meču, Bobi i Maveriksi idu u finale Zapada!

Neverovatna partija slovenačkog košarkaša

  • 8
Dalas Maveriks, Luka Dončić

Foto: Tanjug - AP

Košarkaši Dalas Maveriksa biće protivnici Golden Stejtu u velikom finalu Zapadne konferencije ovogodišnjeg izdanja NBA lige! Nakon neverovatne majstorice protiv Finiksa u gostima koju su dobili sa čak +33, nema sumnje da su tamo zaslužili da se nađu - 90:123!

Očekivano najveće, ako ne i sve zasluge za ovaj podvig idu upravo Luki Dončiću. Slovenački košarkaš odigrao je još jedan fantastičan meč, upisao je dabl-dabl i sa svojih 35 poena i 10 skokova je bio čovek koji se morao zasutaviti u Arizoni.

Imao je Luka konačno i jaku podršku sa strane, pošto je Dinvidi uspeo da upiše čak 30 poena za Dalas, dok je Branson postigao 24.

Koliko je Finiks sa druge strane bio indisponiran verovatno govori i podatak da je najefikasniji igrač u timu imao samo 12 poena. Niko nije bio raspoložen, šut je bio misaona kategorija, pa stoga ne čudi pravi debakl.

Svaka dalja priča o pobedniku bila je gotova tokom prvog poluvremena. Finiks je užasno kuburio sa napadom, pošto je prva četvrtina donela samo 17, a druga 10 poena ovog tima. Za to vreme, Dalas se odlepio na +30 i potom znalački sačuvao prednost.

Najveća razlika koju je Dalas imao u nekom momentu bila je +46, ali je u završnici razumljivo došlo i do opuštanja, kada su na parket kročili i oni momci koji nisu dobijali toliku minutažu.

Tako je posle prošlogodišnjeg osvajača izbačen i minuli finalista NBA lige. Videćemo da li Dalas može da iznenadi i "spleš braću" u seriji u kojoj će Golden Stejt ponovo imati prednost domaćeg terena.

Video: Ringišpil kod Luke Dončića: Ovako je Slovenac izvrteo igrača Feniksa da je pao na parket

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mango

    16. maj 2022 | 07:17

    Najbolji na svetu nd svojoj poziciji, svaka cast

  • baba smilja iz darosave

    16. maj 2022 | 08:11

    luka i boban protiv nemanje a onaj mvp iz denvera moze samo da gleda kako se igra muska plejof kosarka

  • Zoran

    16. maj 2022 | 08:11

    Nema ništa bez Srba,Jokiić,Dražen Petrović,Dončić, Aleksandar Đorđević,Divac...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA