Šta se dešava sa Kevinom Panterom? Treći put završio sa "krompirom", a tek idu najbitniji mečevi

Bek Partizana je sinoć bio neprepoznatljiv i meč je završio sa nula poena

  • 38
Kevin Panter Foto: MN Press

Loša igra, mnogo grešaka, neprepoznatljiv šut... I katastrofalan nastup Kevina Pantera. Kada se sve to umešalo, dobili smo šta smo dobili - majstoricu u polufinalu između Partizana i Budućnosti u ABA ligi. Crno-beli su propustili šansu da i pored tako odigrane utakmice u "Morači" prođu dalje i reše se svih problema, ali će morati na popravni.

Biće to ujedno i novi "meč sezone" za košarkaše Partizana, drugi posle onog protiv Burse koji su tragično izgubili u poslednjim sekundama i naknadnom produžetku. Pobeda garantuje finale i produžava nadu za pehar i plasman u Evroligu, dok poraz znači kraj. Onda preostaje samo simbolična borba za trofej u Košarkaškoj Superligi.

Ako je nešto jasno, onda jeste to da će Kevin Panter u "Pioniru" morati da se pojavi na parketu. Ne samo fizički, već i poenterski. Bila je ovo treća njegova utakmica u sezoni u kojoj je postigao nula poena, ali na njegovu sreću prethodna dva puta su upisane pobede, za razliku od ovog meča.

Kevin Panter Printskrin: Youtube/BasketNews

Tri puta Panter je ostao bez poena, prethodna dva takva meča je Partizan dobio

Juče je šutirao 0/7 iz igre i bio je krajnje neprepoznatljiv. Prvi put kada je imao nula poena na svom kontu, Partizan je uspeo da pobedi FMP (74:69) u "Pioniru", a drugi put da savlada Cibonu takođe kod kuće (98:77), a na tom meču može mu se i "progledati" kroz prste jer je dosta manje vremena proveo na parketu i šutirao je 0/3 za tri za 19 minuta.

Jasno je da Panter ume da "štucne" upravo protiv Podgoričana, jer gledajući njegove druge duele sa Budućnošću ove sezone, jasno je da su problemi - postojali. Na onom prvom iz novembra prošle godine upisao je samo dva poena, potom je dva puta imao solidnih 13 poena, a onda je usledila pomenuta nula. I generalno, čini se da u crnogorskoj ekipi imaju način da zaustave Kevina.

- Panter je veoma bitan igrač za nas, ali i bez njegovog učinka i sa takvim šutem kakav je imao smo imali situaciju da pobedimo - istakao je Željko Obradović na konferenciji za medije.

Kk Partizan, Trening pred početak priprema Foto: Nikola Tomić

Amerikanac istakao kako ne vole da ga udvajaju, ekipe počele da eksploatišu tu slabost

Ruku na srce, zaista su ove sezone bile retke partije u kojima je Panter imao manje od deset poena. U jednom momentu nanizao je deset utakmica na kojima je bio dvocifren, a onda su počeli da se dešavaju kiksevi. Uz pomenute tri utakmice, vrlo malo poena zabeležio je protiv Borca u Čačku u oktobru (tri), Crvene zvezde u prvom derbiju (šest), Igokee u Laktašima (sedam), Borca kod kuće (četiri) i Trenta (četiri).

Problem u svemu je što su ove druge partije počele nešto češeće da se dešavaju i to baš pred najvažniji deo sezone. Panter je u jednom razgovoru posle utakmice sredinom sezone rekao da je od kako je pomenuo da ne voli kada ga ljudi udvajaju, upravo to i počelo da se dešava.

- Svaki tim je počeo da me udvaja, brani licem u lice. Specifično je to što krenem da vodim loptu na svojoj polovini i jedan igrač je odmah ispred mene. To je ludo, ali kapiram da se tako stvari rade ovde - rekao je tada Panter.

Video: Kevin Panter: Svaki tim je počeo da me udvaja

Ipak, i pored toga se Panter uspešno prilagodio novoastaloj stiuaciji posle nekog vremena, otprilike baš kada je i krenula njegova serija od deset uzastopnih pobeda. Samo malo mu je potrebno da se upali taj fitilj i da on ponovo eksplodira. Možda mu baš navijači pomognu da povrati staru snagu i zagrize jače nego što je to do sada bio slučaj.

Video: Panter posle pobede protiv Budućnosti: Bili smo sj***ni posle Burse, drago mi je što smo pobedili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    16. maj 2022 | 11:14

    Који то мечеви иду!? Још један и ћао!

  • Живкони

    16. maj 2022 | 11:15

    Слабо га плаћају, Румени појачај то ајде имају порески обвезници Србије новце 🤣🤣🤣

  • Naj

    16. maj 2022 | 11:15

    Shvatio gde je dosao i sada se pita sta mu je to trebalo u zivotu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA