Novi Sad prestonica basketa drugi put domaćin Fiba 3x3 Challengera

Basket spektakl na Trgu slobode 3. i 4. juna

  • 0
Foto: Ultra energy

Internacionalni turnir u basketu 3x3, "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER" okupiće 16 najboljih ekipa iz svih zemalja sveta koji će se u našem gradu boriti za odlazak na Masters turnir u Lozani u avgustu 2022. godine.

U organizaciji basket kluba AVAI 3x3, "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER" održaće se na Trgu slobode u Novom Sadu, 3. i 4. juna. Ovaj basket spektakl ima status FIBA challenger turnira, a najbolje rangirani igrači i ekipe na FIBA 3x3 listi, zaigraće na specijalno napravljenim terenima u centru grada sa pratećim muzičkim programom, koji će atmosferu dovesti do usijanja.

Na današnjoj konferenciji za medije govorili su Ognjen Cvejtićanin, član gradskog veća za sport i omladinu Grada Novog Sada, Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije i Marko Branković, jedan od organizatora i basketaš Ub 3x3.

-Mi jesmo grad basketa 3x3, a jasan pokazatelj toga su momci iz Novog Sada koji nas predstavljaju u reprezentaciji Srbije, osvajači bronzane olimpijske medalje u Tokiju 2020. Svaki deo grada ima neko svetište gde se okupljaju momci i igraju basket 3x3 i to je jedna lična karta basketa u Novom Sadu - istakao je Cvjetićanin.

Na Challengeru u Novom Sadu učešće će uzeti 16 najboljih ekipa sveta u ovom sportu od kojih neke dolaze iz Amerike (NY Harlem, Princeton, Chichago), Letonije (Riga), Holandije (Amsterdam), Kine i Austrije.

Foto: Ultra energy

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić rekao je da su izuzetno počastvovani što se jedan ovakav turnir organizuje u Srbiji, s obzirom da je challenger po jačini i kvalitetu iza master turnira najjači turnir koji FIBA dodeljuje lokalnom organizatoru.

-Košarkaški savez Srbije sa svim regionalnim savezima pridaje veliku pažnju 3x3 basketu kroz naša takmičenja, kroz naše aktivnosti i aktivnosti reprezentacije i rezultate koji Košarkaški savez Srbije ima. Sigurno da nam mnogo znači što je turnir u Novom Sadu jer nabolji basketaši dolaze iz Novog Sada.

Centar Novog Sada 3. i 4. juna krasiće izdignuti teren na čije tribine staje 1300 ljudi, a publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati baskete i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena.

Foto: Ultra energy

Novi Sad kao Evropska prestonica kulture dočekaće sve ljubitelje basketa u srcu grada, jer je kultura fer pleja i zdravog stila života podjednako važna kao i takmičarski duh koji Novosađani neguju.

Srbiju će na "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER" turniru predstavljati Ub 3x3 i Liman 3x3.

-Nama kao timu Ub je pripala čast i privilegija da organizujemo ovako prestižan turnir i ovom prilikom pozivam publiku da dođe u što većem broju da nas podrži. Biće zagarantovana dobra zabava, odličan basket i nadamo se povoljni rezultati za srpske timove na turniru - zaključio je Marko Branković, jedan od organizatora i basketaš Ub 3x3.

Generalni sponzor događaja je Ultra energy drink, dok su pokrovitelji turnira Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Novi Sad, a podršku su pružili Košarkaški Savez Srbije, Košarkaški savez Vojvodine i kompanija Ninamedia.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA