Prvi čovek Evrolige najavio Fajnal for: "Dobro došli u Beograd, grad košarke"

Đordi Bertomeu imao je lepe reči za našu prestonicu na konferenciji povodom završnog turnira koji počinje u četvrtak

  • 2
ABA Liga, Koktel, Đordi Bertomeu Foto: Marko Todorović

Mnogo je neizvesnosti i to će sigurno trajati neko vreme, ali uprkos svim izazovima, želimo da slavimo košarku, rekao je danas predsednik Evrolige Ðordi Bartomeu na zvaničnoj ceremoniji otvaranja završnog turnira Evrolige u srpskoj prestonici.

- Dobro došli u Beograd, grad košarke - poručio je Bartomeu.

Završni turnir Evrolige je prvobitno trebalo da se održi u Berlinu, ali zbog striktnih pravila usled pandemija virusa korona, turnir je premešten u Beograd.

- Nismo bili sigurni da li ćemo imati navijače na tribinama. Zbog njih igramo i nismo mogli da imamo još jedan fajnal-for bez njih. Hvala Berlinu jer su razumeli tešku odluku, kao i Beogradu koji je uspeo da preokrene sve i organizuje turnir u ovim izazovnim vremenima. Bile su ovo teške dve godine, ali je velika sreća videti pune arene - rekao je Bartomeu, i dodao da se nada da će vojna invazija na Ukrajinu proći i da je svetu potreban mir.

On je rekao i da se teška vremena nastavljaju zbog rata u Ukrajini.

- Nadamo se da će mir doći brzo. Ne smemo da zaboravimo da neki timovi neće završiti sezonu koju su počeli zbog toga. Mnogo je neizvesnosti i to će sigurno trajati neko vreme, ali uprkos svim izazovima, želimo da slavimo košarku - rekao je prvi čovek Evrolige.

Na završnom turniru će nastupiti košarkaši Real Madrida, Barselone, Olimpijakosa i Efesa.

- Timovi su spremni da pruže sjajan F4. Čestitam Barseloni, Realu, Olimpijakosu i Efesu koji su došli ovako daleko. Hvala njima, ali i ostalim timovima koji su nam priredili sjajnu sezonu - zaključio je Bartomeu.

Zvanična ceremonija počela je odavanjem pošte nedavno preminulom nemačkom košarkašu Ademoliju Okuladži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA